TikTok navodno pravi “novi Instagram”

Već smo pisali o tome da Instagram kopira skoro svaku TikTok opciju, te da bi TikTok mogao da se suoči sa zabranom u Sjedinjenim Američkim Državama. Uprkos tome borba ne prestaje, a rezultat bi mogao da bude „novi Instagram“.

PCPress.rs Image

TikTok navodno radi na “TikTok Photos” apliakciji koja bi mogla da postane najveća konkurencija Instagram-u. Tragovi su primećeni u kodu TikTok aplikacije, pa je vest još uvek na nivou spekulacije. To ne znači da nije tačna – u novoj poruci dobrodošlice koja se još uvek krije u kodu piše da „TikTok Photos stiže uskoro, a očekuje se da korisnicima omogući da privuku još više pratilaca“.

Čini se da se TikTok sprema da kopira sklonost ka kopiranju, a nova aplikacija bi unapredila ono što je sada „foto mod“ u kojem se postovi prave od nizova fotografija. Ili pak Lemon8 aplikacije koju je TikTok lansirao 2023. godine, ali bez nekog velikog uspeha.

PCPress.rs Image

Čini se da se inovativnim na društvenim mrežama smatra kada jedna aplikacija kopira drugu, i obrnuto. Ostaje da se vidi da li je imitiranje najlepši oblik laskanja, ili pak očajnički potez da se sačuva publika u teška vremena.

Pročitajte i:  Komentar: Termos kao TikTok statusni simbol

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *