YouTube-ova funkcija Super Thanks stiže za više beta korisnika

YouTube streameri su godinama koristili dodatke nezavisnih proizvođača kako bi omogućili svojim obožavaocima doniranje.,

PCPress.rs Image

Ovo je dugo očekivani potez kompanije

Međutim, od ove nedelje YouTube preduzima korak ka tome da tu funkcionalnost učini nečim što je ugrađeno u platformu. Iako je još uvek u beta verziji, kompanija kaže da se njena nova funkcija „Super Thanks“ proširuje na „hiljade“ dodatnih kreatora u 68 zemalja. Do kraja godine planira da ga učini dostupnim svima u YouTube partnerskom programu. Kada odlučite da svom omiljenom stvaraocu date Super Thanks, imaćete četiri mogućnosti pred sobom. Iznosi će se razlikovati u zavisnosti od tržišta, ali u SAD-u možete odjednom donirati 2, 5, 10 ili 50 dolara.

Kada završite postupak plaćanja, videćete animirani GIF balona kako pluta preko vašeg ekrana, a YouTube će istaknuti vaš komentar, kao i iznos novca koji ste poslali. Kao i kod ostalih alata za monetizaciju koje YouTube nudi strimerima, uključujući Super Chat i Super Stickers, kompanija će uzeti 30 posto od svih donacija. Dodavanje više načina za kreatore da zarade je važno za YouTube, čak i ako kompanija kasni sa ponudom. Davno su prošla vremena u kojima je to bila jedina video platforma. Kompanija se suočava sa konkurencijom Twitcha, TikToka i drugih, posebno jer te platforme traže načine kako da njihovi najplodniji kreatori ulože u stvaranje sadržaja samo za njihove aplikacije.

Pročitajte i:  YouTube: Obavezna oznaka za sadržaje koji nastanu uz pomoć AI alata

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: