YouTube slika-u-slici za desktop

Prema onome što može da se pročita na portalu 9to5Google, YouTube testira picture-in-picture funkciju za desktop, a koja bi trebalo da podražava ono što je već dostupno u okviru aplikacija za Android i iOS. Tako će korisnici moći da smanje sadržaj koji gledaju, a kako bi neometano mogli da pretražuju platformu.

PCPress.rs Image

Kada opcija bude postala dostupna, korisnici će moći da, dok gledaju neki video, kliknu bilo gde u okviru platforme, te nastave pretraživanje, a bez zatvaranja sadržaja koji u tom trenutku prate. Umesto da se izgubi, video će se pojaviti u donjem desnom uglu, a bez pauziranja onoga što se sluša ili gleda. Tasteri za kontrolu sadržaja ostaće dostupni i pošto se ovaj pomeri u donji desni ugao, te će sa te pozicije moći da se otvara i sledeći video, te plejliste.

Još uvek nije precizirano da li će funkcija biti dostupna svim korisnicima, ili samo onima koji imaju YouTube Red naloge. Na Android i iOS uređajima se pokazala kao korisna, a mogla bi da značajno utiče na iskustvo i u okviru YouTube servisa za emitovanje muzičkih sadržaja koji bi trebalo da se pojavi do kraja marta.

Pročitajte i:  Apple aplikacije za Vision Pro 

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,