BIZIT plus

YouTube testira novu opciju za korisnike koji ne znaju šta bi gledali

YouTube izgleda testira novo „play something“ dugme na svojoj mobilnoj aplikaciji, koja pokreće video po slučajnom izboru. Ovo je zgodan način pokretanja video snimka kada ne možete sami da se odlučite šta biste gledali.

PCPress.rs Image

S obzirom da je u pitanju ograničena, test opcija, tek mali broj korisnika može da je vidi. Postoje oprečna mišljenja o njenom funkcionisanju. Neki korisnici su prijavili da se preko nje prikazuju samo YouTube Shorts snimci, dok su drugi rekli da se pokreću slučajni video snimci pune dužine. U ovom trenutku se ne zna da li YouTube uzima u obzir istoriju pregleda videa korisnika kada odlučuje koji video će mu prikazati.

Izgleda da je YouTube radio na ovoj opciji duže vreme, s obzirom da ju je prvi put, još u Maju ove godine, pomenuo jedan Reddit korisnik. Inače, Netflix ima slično dugme, istog imena koje se pojavilo 2021. godine. Ono prikazuje serije i filmove koje korisnik ranije nije gledao. To je opcija koju mnogi Netflix korisnici upotrebljavaju, jer ih oslobađa muke beskonačnog skrolovanja i traženja nečega za gledanje, pa izgleda da YouTube smatra da bi i njemu ona mogla da bude od pomoći.

Pročitajte i:  YouTube dodaje novu alatku koju generiše AI  

Izvor: The Verge

Facebook komentari: