YouTube uvodi poboljšanu opciju reprodukcije u rezoluciji 1080p za Premium korisnike

Veći bitrate mogao bi da pruži bolje iskustvo tokom gledanja video zapisa od običnih 1080p.

PCPress.rs Image

YouTube je nedavno povećao cene premium pretplate

Korisnici koji plaćaju za YouTube-ov Premium pretplatnički servis dobili su novu opciju u padajućem meniju za izbor rezolucije. Prema izveštajima, opcija reprodukcije 1080p sa “poboljšanim bitrejtom” sada je dostupna za verziju za veb širom sveta. Nova opcija se nalazi iznad obične opcije 1080p u meniju, a klikom na nju korisnici će biti upućeni da plate Premium ako trenutno nisu pretplatnici.

YouTube je počeo sa testiranjem ranije ove godine. Youtube je opisao 1080p Premium kao “verziju koja pruža više informacija po pikselu što rezultira boljim iskustvom gledanja visokog kvaliteta”. Veći bitrate, koji se koristi kao mera za količinu video podataka prenesenih u određenom vremenskom periodu, može pružiti gledaocima bolji kvalitet bez potrebe da gledaju u većoj rezoluciji.

Određeni videozapisi na YouTube-u su dostupni u 4K rezoluciji, što je vrlo visoka rezolucija sa mnogo piksela i boljim detaljima. Međutim, gledanje videozapisa u 4K rezoluciji zahteva veću količinu podataka za strimovanje. To znači da će korisnici moraju da preuzmu veći fajl kako bi gledali video u 4K rezoluciji. Međutim, nemaju svi dobru internet konekciju koja može podržati brzo i stabilno strimovanje takvih velikih fajlova.

Pročitajte i:  Izvučeni dobitnici Giveaway-a za 3K pretplatnika na YouTube-u!

Ova usluga je takođe ranije bila dostupna na iOS-u sa poboljšanom 1080p rezolucijom. Međutim, sada će više ljudi moći da je koriste. Međutim, YouTube je nedavno povećao cene Premium pretplate sa 12 dolara mesečno na 14 dolara i sa 120 dolara godišnje na 140 dolara. Ipak, to znači da će biti uklonjene reklame i stižu nove dodatne funkcije osim poboljšane 1080p rezolucije. Zatim, omogućeno je offline gledanje i reprodukcija u pozadini.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,