Data centri 2024

Pixel Watch 2 ipak neće dobiti podršku za UVB

Nećete morati previše da čekate na Pixel Watch 2. Ne samo da su glasine i curenja informacija dobijala maha poslednjih nedelja, već su i prijave FCC-a za sat stigle tokom vikenda. FCC podnesci se uglavnom dešavaju neposredno pre zvaničnog lansiranja i ponekad mogu otkriti nove informacije o predstojećem proizvodu. Nažalost, na osnovu prijave, ne izgleda da će ultraširokopojasni (UVB) za koji se pričalo biti karakteristika Pixel Watch-a sledeće generacije.

PCPress.rs Image

Zapisi, koje je uočio 9to5Google, odnose se na tri modela: G4TSL, GC3G8 i GD2VG. Prvi je Wi-Fi / Bluetooth model, dok su poslednja dva mobilni modeli. Međutim, upućivanje na UVB nigde nije bilo, uprkos prethodnim glasinama. S obzirom da je UVB oblik bežične komunikacije, trebalo bi da bude uključeno u podneske. Na primer, nedavna FCC prijava za Samsung Galaxy SmartTag 2 jasno je navela UVB.

To je malo nezgodno, jer UVB obećava mnogo u prostoru za nosive uređaje. Verovatno ste najviše upoznati sa tim u uređajima za praćenje stavki (npr. AirTags, Samsung Galaxy SmartTag) da biste omogućili precizno pronalaženje. Međutim, može se koristiti i za funkcije kao što je otključavanje vašeg automobila – iako je ovo još uvek slučaj upotrebe bez mnogo šireg usvajanja. Međutim, ni ovo nije užasan neuspeh. Iako Pixel Pro telefoni, Pixel Tablet i Pixel Fold već imaju UVB mogućnost, Google je nedavno objavio da odlaže proširenje svoje mreže Find My Device iz razloga lične bezbednosti.

Pročitajte i:  Chrome donosi bolju zaštitu uz očuvanje privatnosti 

Još jedna zanimljiva poslastica u dokumentaciji bila je pominjanje metalne mrežaste trake i metalne tanke trake. Google je prvobitno rekao da će postojati metalna mrežasta traka kada je lansirao Pixel Watch – zapravo možete to videti u našem praktičnom videu. Dok je metalni kaiš lansiran u junu, milanska verzija je nedostajala u akciji. Pominjanje metalne tanke trake je takođe prvo, mada je nejasno da li je to tanja verzija gore pomenutih kaiševa ili nešto sasvim drugo.

Čak i bez UVB-a, glasine stvaraju zanimljivu sliku za Pixel Watch druge generacije. Za sada se priča da će sat dobiti cEDA senzor Fitbit Sense 2 za praćenje stresa, a Google je upravo najavio da je redizajn aplikacije Fitbit na putu. Takođe očekujemo da ćemo videti Wear OS 4 na uređaju, a Google će navodno odbaciti Samsungov Ekinos V920 čip za Qualcomm-ovu Snapdragon V5 Plus platformu. Sve u svemu, ove glasine čine da se čini da Google poboljšava opšte praćenje zdravlja i trajanje baterije – dva glavna problema koja smo imali sa početnim Pixel Watch-om pri lansiranju. Moraćemo da sačekamo i vidimo, ali do sada, ovo će biti jedno od zanimljivijih lansiranja pametnih satova ove jeseni.

Pročitajte i:  TikTok plaća za unapređenje pretraživanja 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,