YSoft SafeQ – mobilno, sigurno i pametno rešenje za štampu

Priča je počela pre 14 godina osnivanjem YSoft‑a koji je težio da postane globalna Češka kompanija. I to nije više šala – njihov YSoft SafeQ, skalabilno rešenje za upravljanje štampanim dokumentima, definitivno ide u prilog toj viziji.

YSoft SafeQ
YSoft SafeQ

YSoft SafeQ Secure Print Management Solution omogućava kompanijama i organizacijama da kontrolišu troškove štampe, povećaju komfor korisnika i pozitivno utiču na okruženje. Kako je sve ovo postignuto? Pre svega pomoću optimizacije i upravljanja flotom uređaja u poslovnom okruženju, a kroz praćenje i kontrolu svakog posla štampe, kopiranja i skeniranja od strane korisnika, odeljenja, projekta, uređaja i drugih relevantnih nivoa koje poseduje organizacija.

Ideja da se za svakog korisnika pruži virtuelno, personalno okruženje za štampu nije više težnja za budućnost – lokalna distribucija tehnologije koja ima centralno upravljanje sa jedinstvene lokacije je potpuno novi nivo dostižan kroz SafeQ.

Lokalni i globalni saobraćaj

Implementacijom i konfiguracijom SafeQ na centralnim i udaljinim lokacijama minimizira se mrežni saobraćaj i pruža infrastruktura koja je samoodrživa i pouzdana, a poslovi štampe ne moraju da putuju kroz WAN. Oslanjajući se na modul za upravljanje pravilima (RBE), organizacija može da napravi dodatne uštede, pošto svaki posao biva procesiran u skladu sa određenim pravilima. Posedovanje ovakve infrastrukture koja omogućava bezbedno štampanje i takvu fleksibilnost da se dokument odštampa na bilo kojem uređaju, na bilo kojoj lokaciji (čak regionalno ili kontinentalno), lako je dostižna uz rešenje SafeQ.

SafeQ
SafeQ

IDC procenjuje da će do kraja 2015. godine populacija mobilnih radnika dostići 1.4 milijarde, odnosno 37,2% ukupno zaposlenih. Koncepti BYOD (Bring Your Own Device), mobilna štampa, cloud computing (posebno SaaS – Software As a Service), kao i mogućnost pristupa virtuelnoj infrastrukuri sa bilo koje tačke na planeti, postaće imperativ za sve organizacije ukoliko žele da sačuvaju konkurentsku prednost. YSoft SafeQ Mobile Print modul omogućava korisnicima da štampaju jednostavnim korišćenjem svojih smart telefona i/ili tableta bez prethodno instaliranih drajvera i/ili Office paketa. Korisnici treba samo da pošalju željeni fajl kao najobičniji e‑mail sa prilogom, odnosno da izaberu željeni dokument sa računara putem Web interfejsa, dok će SafeQ završiti ostatak posla. Na korisniku ostaje prijava na bilo koji uređaj putem PIN/RFID kartice kako bi dobio odštampan dokument.

YSoft SafeQ je dizajniran tako da ga je lako instalirati, održavati i nadograđivati i kao takav osigurava najbolje moguće korisničko iskustvo. SafeQ analizira operacije svakog štampača sa svakog radnog mesta i tačno zna šta se dešava sa poslom. SafeQ može da se konfiguriše na takav način da odluči šta bi trebalo da se desi sa poslom koji dođe na server (štampati; ne štampati; ako se štampa, na kom uređaju, na koji način itd). Kako sve operacije prolaze kroz centralni server, SafeQ čuva sve informacije u bazi podataka. Ove informacije mogu biti iskorišćene u bilo koje vreme u organizaciji za razne namene. Izveštaj po centrima troškova najviše može koristiti odeljenju finansija, odnosno finansijskom direktoru kako bi se analizirale mogućnosti za dodatne uštede.

Sigurna štampa

SafeQ Print - Sigurna štampa
SafeQ Print – Sigurna štampa

SafeQ obezbeđuje apsolutno sigurno štampanje, jer se svaki posao štampe čuva na SafeQ print serveru (po potrebi može da bude i enkriptovan). Pre nego što štampa počne, uređaj može da sačeka da se pred uređajem pojavi korisnik koji će se identifikovati šifrom, a posebno je zgodno što korisnik ne mora da ide do jednog konkretnog printera – svoj PIN može unetu na bilo kom uređaju, sve dok administrator nije ograničio neke korisnike ili grupe korisnika, što se takođe može učiniti.

Sve informacije o SafeQ rešenju dostupne su na www.ysoft.com i konicaminolta.co.rs a eventualna pitanja možete postaviti autorizovanom partneru i distributeru za Srbiju, kompaniji Konica Minolta poslovna rešenja SE, na adresu prodaja@konicaminolta.co.rs

Dragan Simić

(Objavljeno u časopisu PC#217)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,