VW kombi za moderne hipike

Volkswagen je službeno potvrdio kako će njihov koncept I.D. Buzz, predstavljen početkom ove godine, sigurno krenuti u serijsku proizvodnju. Naslednik je kultnog “Hippie Van” minibusa iz 50-ih godina prošlog veka, službenog imena “Type 1 Microbus”. I.D. Buzz bi, prema nedavno objavljenim informacijama, trebalo na tržište SAD-a, Evrope i Kine da stigne 2022. u obliku potpuno električnog vozila. Reinkarnacijom ovog legendarnog vozila nemački proizvođač odgovara na potražnju kupaca i njihove zahteve za jednim takvim, samo modernim vozilom.

PCPress.rs Image

Koncept I.D. Buzza je odmah po predstavljanju osvojio nekoliko nagrada za dizajn, a zasigurno će osvojiti i srca kupaca. Svojim simpatičnim izgledom koji neodoljivo podseća na legendarni minibus, ali i integracijom najmodernijih tehnologija, I.D. Buzz bi trebao da obeleži ovo stoleće kao što je njegov prethodnik obeležio prošlo, smatraju u Volkswagen-u.

Što se tiče tehničkih karakteristika, novi kombi bi trebao da ima elektromotor od 369 konjskih snaga i bateriju kapaciteta 111 kWh, što bi trebalo da mu omogući pređeni put od gotovo 500 kilometara između punjenja, a punio bi se brzim VW punjačima. Oni bi trebali omogućiti punjenje baterija do 80% kapaciteta za samo 30 minuta.

Pročitajte i:  Volkswagen i Rivian sklopili partnerstvo vredno 5 milijardi dolara

U vozilo bi se moglo smestiti do osam putnika ili pak preko 4.600 litara tereta, a do 2025. godine I.D. Buzz bi trebao dobiti i I.D. Pilot funkciju autonomne vožnje.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: