BIZIT plus

Zabavno programiranje za najmlađe

Ukoliko je Vaše dete ljubitelj kompjutera i video igara, ove jeseni može da se oproba u kreiranju istih. U subotu, 15. oktobra, u 11 časova, PLAYCODE škola programiranja za decu organizuje besplatnu radionicu u Američkom kutku.

playcode_mikser_workshop02

Cilj besplatne radionice je upoznavanje mališana sa osnovama kompjuterskog programiranja i kreativnog razmišljanja kroz kreiranje animacija i video igara, na platformi prilagođenoj njihovom uzrastu, a koja je sastavni deo obrazovnog sistema u 50.000 škola u Americi.

playcode_mikser_workshop05

Ovakim radionicama želimo da postignemo da što veći broj dece dobije mogućnost da se upozna sa osnovama programiranja, kao i da se probudi interesovanje za učenje programiranja na intuitivan i zabavan način, kako bi kasnije deca bila spremna za učenje kompleksnijih programskih jezika.

playcode_mikser_workshop12

Jednodnevna radionica “Hour of Code” je prilagođena deci uzrasta od 8 do 10 godina. Za učešće u radionici je potrebno da polaznik ponese svoj laptop. Radionica će početi u 11 časova, Američki kutak, Dom omladine, Makedonska 22, prvi sprat. Svi zainteresovani moraju potvrditi učešće školi, a možete se prijaviti ovde. Radionici će moći da prisustvuju i roditelji, koji će imati priliku da čuju zašto je programiranje važno za decu pomenutog uzrasta i saznaju kakav program nudi PLAYCODE – škola programiranja za decu.

Pročitajte i:  Komentar: Programeri i njihova budućnost

playcode_mikser_workshop04

Više detalja o PLAYCODE školi programiranja

Za dodatne informacije možete da nas pozovete na 064 266 96 70 ili pišete na info@playcode.rs

Facebook komentari: