BIZIT plus

Zastava Univerzijade Beograd 2009 na putu ka krovu sveta

Univerzijada-zastava-2 Predsednik Organizacionog komiteta Univerzijade Beograd 2009, gospodin Božidar Đelić predao je vođi planinarske ekspedicije “Everest 2009” Draganu Jaćimoviću zastavu Univerzijade, koju će on sa svojim timom poneti na Mont Everest.

– Velika je čast za sve nas koji organizujemo Univerzijadu što će Dragan Jaćimović i ekspedicija “Everest 2009”, zastavu Univerzijade odneti na najviši planinski vrh na svetu. Time pokazujemo i globalni okvir Univerzijade. Očekujemo goste iz preko 140 zemalja, očekujemo više od deset hiljada mladih sportista i mislim da je činjenica da su naši mladi alpinisti u stanju da popnu na ovaj simbolički način Univerzijadu na vrh sveta, istovremeno i obaveza za nas da nastavimo naš rad i organizujemo manifestaciju na najboljem svetskom nivou, rekao je Božidar Đelić.

Vođa ekspedicije Dragan Jaćimović po treći put će se uputiti ka najvišem vrhu Himalaja.

– Mont Everest je u životu svakog čoveka simbol vrha, a posebno mesto zauzima kao simbol vrha u karijeri jednog sportiste koji se bavi alpinizmom. Nadamo se da će ova zastava biti jedan motiv i doneti jednu pozitivnu energiju ovde u Beograd i da će zahvaljujući toj zastavi sportisti na Univerzijadi postići vrhunske rezultate, izjavio je Dragan Jaćimović.

Zastavu koja će se vijoriti na “krovu sveta” ekspedicija će vratiti u Beograd početkom juna. Tom zastavom će se 1. jula i otvoriti ovogodišnja Univerzijada.

Izvor:  www.ub2009.org

Facebook komentari:
Računari i Galaksija