Canon EOS 500D: 15,1 Mp i pun HD video

eos-500d1Canon je predstavio novi fotoaparat EOS 500D koji se odlikuje rezolucijom od 15,1 megapiksela i izuzetnom kombinacijom karakteristika. Nakon što je u u septembru 2008. godine predstavljen model više klase EOS 5D Mark II, prvi Canon-ov DSLR koji snima filmove, sada je i entuzijastima omogućeno snimanje video zapisa u punoj HD rezoluciji, kompaktnim DSLR modelom male mase.
EOS 500D ima APS-C CMOS senzor rezolucije 15,1 megapiksela sa kojim se dobijaju fotografije koje se lako štampaju u velikim formatima, ili se mogu isecati delovi bez značajnog gubitka u kvalitetu. Za fotografisanje u veoma mračnim uslovima EOS 500D nudi visoku osetljivost do ISO 3200, sa mogućnošću proširivanja do 12.800; o smanjenjenju šuma brine procesor DIGIC 4.
Osim fotografija, EOS 500D može da snima i video u punoj HD 1080p rezoluciji; za duže video snimke, korisnici mogu da izaberu nižu rezoluciju snimanja, 720p ili VGA. Ugrađeni HDMI interfejs omogućava jednostavan trenutan pregled fotografija i video zapisa na monitorima i HD televizorima. Snimci se mogu gledati i na 3-inčnom „Clear View“ ekranu, istom kao na modelu EOS 5D Mark II, koji ima rezoluciju od 920.000 tačaka i omogućava pregled slika sa visokim nivoom detalja. Aparat ima i režim „Live View“, pa ekran omogućava i precizne provere fokusa, jasan prikaz sistema EOS menija i pomaže pri fotografisanju iz nezgodnih uglova.
Procesor DIGIC 4 omogućava rafalni režim sa brzinom snimanja do 3,4 snimka u sekundi, sa najviše 170 slika visoke rezolucije. Širokougaoni AF sistem ima 9 individualnih senzora, uključujući i centralnu krstastu tačku sa senzorom velike preciznosti za objektive svetlosne jačine od f/2,8 naviše. Korišćenje ovog sistema omogućava snimanje sekvenci u kojima se akcija odvija u deliću sekunde. Kombinacija procesora DIGIC 4 i CMOS senzora obezbeđuje 14-bitnu obradu fotografija sa finom gradaciju tonova i prirodnim bojama. Dodatno, DIGIC 4 omogućava izuzetno brz start i skoro trenutan pregled fotografija nakon snimanja.
Senzor je zaštićen EOS sistemom čišćenja koji odbija i uklanja neželjenu prašinu, a uporne čestice se lako mogu ukloniti korišćenjem ugrađenog alata „Dust Delete Data“ ili upotrebom programa „Digital Photo Professional“ koji se isporučuje u paketu. Ovaj program je zadužen i za obradu fotografija u sirovom formatu, proveru i isecanje. U softverskom paketu su još i programi EOS Utility i editor Picture Style. EOS 500D je kompatibilan sa Canon-ovim EF i EF-S objektivima, kao i sa blicevima serije Speedlite EX, uključujući novi model K265 sa „bounce and zoom“ glavom, koji se napaja iz samo 2 AA baterije i brzo se puni.
eos-500d2Korisnici mogu da se registruju za servis CANON iMAGE GATEWAY, koji dozvoljava pristup najnovijim EOS informacijima, novostima i ekskluzivnim EOS sadržajima, kao i alatima za kreiranje digitalnih video zapisa i „online“ skladištenje fotografija.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

Izvor: TVCOM

Facebook komentari: