Zašto Amazon uzgaja dijamante?

Amazon je u partnerstvu sa drugom kompanijom sa kojom uzgoja veštačke dijamante kako bi poboljšao svoje mreže.

PCPress.rs Image

Povećani zahtevi kreiraju nove ideje

Amazon se udružuje sa Element Six, odeljenjem De Beers grupe, kako bi razvio novi metod bezbednog prenosa podataka na veće udaljenosti. De Beers je najpoznatiji po svojim ne tako dobrim praksama iskopavanja i prodaje dijamanata, ali u poslednje vreme radi na uzgoju veštačkih dijamanata, za koje Amazon veruje da mogu da poboljšaju umrežavanje između kvantnih računara.

Kvantne mreže koriste subatomsku materiju za isporuku podataka, izvan mogućnosti tradicionalnih mreža sa optičkim vlaknima. Dijamanti se mogu koristiti u komponentama za dalji prenos podataka bez kvara, delujući kao repetitori na velikim udaljenostima. Veštački dijamanti sa istim nečistoćama kao pravi dijamanti (poput atoma azota), i istim uzorcima nečistoća, navodno imaju veći potencijal za ripitere u kvantnoj mreži.

Veštački dijamanti se već koriste za sočiva i druge integrisane proizvode, ali bi mogli da postanu još korisniji ako pomognu da se kvantni računari proguraju u više oblasti i industrija. De Beers je 2020. otvorio fabriku za laboratorijski uzgojene dijamante, koja se nalazi u Oregonu i posluje u okviru podružnice kompanije Lightbox.

Pročitajte i:  Amazon lansirao Rufus - AI asistenta pri kupovinama

Izvor: Howtogeek

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,