Data centri 2024

Zašto Netflix ulazi u sferu video igara?

Netflix je video igre odabrala kao jedan od najvažnijih poslovnih poduhvata.

PCPress.rs Image

Netflix gaming

Netflix počinje da proizvodi video igre, što je veliko iznenađenje. Javnost u sve većoj meri zanima zašto se ova kompanija odlučila na ovakav korak? Pretplatnici u SAD-u i Kanadi su se u drugom kvartalu smanjili za 400.000. To je bio veliki signal za uzbunu. Sa jedne strane, gubitak pretplatnika je protumačen kao zasićenje. Shodno tome, na scenu stupaju video igre koje se najpre nude besplatno sa ciljem da se privuku novi kupci.

Operativni direktor Netfilx smatra da „je osnova uspeha ove inicijateve u sjajnim video igrama.“ Dok je direktor proizvoda Greg Peters izjavio „Mislim da možemo da pružimo veću zabavu.“ Međutim, jasno je da je Netflix izabrao video igre za svoj najznačajni poslovni poduhvat zbog dva koncepta: podaci i intelektuelna svojina. Ta dva koncepta su suština uspeha. Netflix je napravio revoluciju u strimovanju video zapisa pomoću protoka video podataka kako bi preporučio šta osoba treba da gleda i usmeravao je proizvodnju ka originalnom sadržaju. Intelektualno vlasništvo je dovelo do globalnog pomaka u distribuciji medija, jer kompanije sve više drže do svojih proizvoda i da sami distribuiraju sadržaj putem striminga umesto da prodaju programe drugima.

Pročitajte i:  Google dodaje ocene uz nove AI alate za kupce 

Rezultati pokazuju da Netflix trenutno dominira svetom zabave sa 209 miliona globalnih pretplatnika. Ova kompanija je najavila da će nastaviti da prati potrebe svojih kupaca i kreira ekosistem namenjen njima. Osnivač Netflix je jednom izjavio da čak i spavanje smatra konkurencijom Netflix-a, pa ne treba sumnjati da će nastaviti da proizvode nove usluge prema meri svojih kupaca.

Izvor: News

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: