Zaštita pametnog telefona – Lekcija 1.

lock_android_logo-420x287 Koliko god delovalo nevažno i bezazleno, zaključavanje telefona je veoma značajan deo zaštite vaših telefona. Nekada je u telefonu stajao samo imenik i neke drage sms poruke, a sada kada nosimo smartfone, u njima je kompletan naš život – brojevi telefona, fotografije, snimci, muzika, mailovi, šifre… Sigurno biste bili u problemu kada bi sve te informacije došle u pogrešne ruke.

Za prevejane korisnike smartfona, ovo nije komplikovan posao. Za sveže vlasnike, evo pojašnjenja kako zaključati smartfon, a u zavisnosti od platforma na kojoj radi.

Za iPhone: U meniju odaberite opciju Settings, zatim General, Password Lock, a potom pratite jednostavne instrukcije.

Za Android: Odaberite ikonicu Settings koja se nalazi u meniju, pa u sekciji Security, a u okviru nje Set unlock pattern. Dalje je sve jednostavno, ako pratite uputstvo.

Za BlackBerry: Ovo je možda najjednostavniji OS za dodavanje šifre za otključavanje. U Options meniju pronađite Security, onda Password, i na kraju Set Password.

Za WebOS ili Windows Phone: U delu Settings potražite Security opciju, a u okviru nje Password lock settings.

Važno je da odaberete što je moguće duži password i da izbegavate imena dragih ljudi ili datume rođenja – to je uvek najmanje sigurno. Kada to odaberete, traba da odlučite koliko dugo će telefon biti otključan u periodu kada ga ne koristite, pre nego što se zaključa automatski. Ako je taj period previše dug – pola sata ili više, postavljanje šifre onda gubi smisao. S druge strane, zaključavanje posle 30 sekundi može biti iritirajuće. Naravno, sve zavisi od korisnika, ali od 3 do 5 minuta ne bi trebalo da napravi problem nikom.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  ASUS predstavio Zenfone 11 Ultra, znamo cenu za Srbiju
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,