BIZIT plus

Završen RAF Challenge 2009

rafchallengeOdržano je finale prvog informatičkog takmičenja za učenike srednjih škola – RAF Challenge 2009, koje organizuju Društvo matematičara Srbije i Računarski fakultet iz Beograda.

Prvo mesto i laptop glavnog sponzora, kompanije CET, osvojio je Nebojša Muljava iz ETŠ “Nikola Tesla” iz Beograda. Drugu nagradu dobio je Miloš Jeremić iz knjaževačke gimnazije, a od kompanije CET je dobio mobilni telefon i antivirus licencu od kompanije Extreme. Treće mesto je osvojio Aleksandar Jevtić, koji je kao nagradu dobio Cisco kurs CCNA u kompaniji RootPlanet, kao i antivirus licencu od firme Extreme.

Komisija je posebno pohvalila tri rada: Aleksandar Bukva iz Kikinde je za svoj rad dobio eksterni hard disk, dok su Nemanja Miljković iz Beograda i Nikola Divac iz Pančeva dobili po štampač od kompanije ComTrade.

Na adresu Računarskog fakulteta je stiglo oko 80 radova, a od tog broja 40 je pozvano na finale takmičenja. Svi finalisti su, pored glavnih, dobili neku od utešnih nagrada: kompjutersku literaturu, USB memorije, pakete licencnog softvera… A nagrade su obezbedili sponzori: CET, ComTrade, Romsym Data, Itipo, Extreme, SkyExpress, RootPlanet, HSM, Mikro knjiga, Kompjuter biblioteka, Portalibris i Svet kompjutera.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  MS Power Platforma: digitalizacija procesa, iskustva i saveti