Zebra Systems: 70% malih i srednjih preduzeća planira da poveća budžet za IT sigurnost

5. maja će se održati online konferencija „Be MSP“ na kojoj će se prezentovati razvoj i pogodnosti za razvoj provajdera objedinjenih usluga (MSP); Učestvovanje na konferenciji je besplatno za sve učesnike.

PCPress.rs Image

Zebra Systems, distributer rešenja za IT sigurnost i zaštitu podataka s dodatnom vrednošću, predstavio je najnovije objavljene zaključke bazirane na nekoliko MSP istraživanja. Prema jednom od njih, 82% provajdera objedinjenih usluga zabeležio je porast napada na svoje klijente u 2021. godini, što je rezultovalo planovima korisnika iz sektora malih i srednjih preduzeća (SMB) da povećaju budžete za IT sigurnost.

Najznačajniji zaključci uključuju:

  • Prema N-ableovom izveštaju State of the Market: The New Threat Landscape, 82% MSP-ova beleži porast napada na svoje klijente s prosečno 14 sprečenih napada mesečno.
  • DDoS i ransomware su među vodećim metodama napada koje MSP-ovi otkrivaju. Ipak, glavna vrsta napada i dalje ostaje phishing metodom.
  • U izveštaj se navodi i da većina malih i srednjih preduzeća, 7 od 10 njih, planira da poveća budžet za sigurnost
  • Prema Acronisovom globalnom izveštaju Cyber Protection Week Global Report 2022, 76% organizacija pretrpelo je zastoj u radu, kao i gubitak podataka u 2021. zbog pada sistema, ljudske greške i sajber napada
  • Kao rezultat toga, 61% IT timova globalnih organizacija sad izveštava o zahtevima za integrisana rešenja koja menjaju njihove komplikovane gomile alata za sajber sigurnost i zaštitu podataka jednom, objedinjenom konzolom.
  • Početkom godine, ispitanici istraživanja koje je sproveo GFI Software otkrili su da, iako trajno licenciranje i dalje preovladava, potražnja za pretplatom i uslugama u oblaku raste pa tako 37% malih i srednjih preduzeća se odlučuje za nove modele licenciranja.
Pročitajte i:  Porast sajber napada širom sveta

„Svet oko nas sve više postaje online, a rastući broj sajber napada hitno zahteva dodatno proaktivan nego reaktivan ’break-fix’ stav,“ rekao je Nebojša Stankić, regionalni menadžer Zebra Systemsa za Jugoistočnu Europu. „Ovo je velika prilika za provajdere MSP usluga čiji korisnici planiraju da povećaju svoje budžete za sajber sigurnost kako bi dobili moćnije, integrisane usluge. Na našoj konferenciji ’Be MSP’ u maju, regionalnim MSP-ovima želimo da pokažemo dostupne opcije i pogodnosti.”

PCPress.rs Image

Regionalna online konferencija „Be MSP“ održaće se 5. maja i ugostiće provajdere upravljanih servisa (MSP), kao i tradicionalne IT provajdere iz Adriatic regije koji planiraju da započnu sa MSP poslovanjem. Učesnici će dobiti pregled dostupnih MSP alata i usluga kroz live prezentacije viših predstavnika kompanija Acronis, GFI Software, N-able i Cloudflare, kao i panel diskusiju s vrhunskim gostujućim govornicima.

Za više informacija o konferenciji i registraciju posetite https://bemsp2022.eventbrite.com. Učestvovanje je besplatno za sve učesnike.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,