Značajan rast Twitter-a u prvom kvartalu 2021. godine

Twitter je objavio podatke o poslovanju za prvi kvartal 2021. godine, u kojem se vidi koliko je kompanija porasla tokom pandemije korona virusa. U toku Q1 2021. godine, ova društvena mreža imala je prosečno 199 miliona aktivnih korisnika svakog dana, što je skoro 20 procenata veći broj nego u istom periodu prošle godine (166 miliona aktivnih korisnika dnevno). Veći rast, Tweeter je imao van SAD-a nego u Americi, sa 133 miliona aktivnih korisnika u Q1 2020 do 162 miliona ove godine (povećanje od 22 procenta).

twittera

Osim pandemije, pozitivan uticaj na ovu mrežu imali su i američki predsednički izbori. Twitter se pokazao kao idealna platforma za „prepucavanja“, kada postoje polarizacioni događaji koji podstiču na iznošenje suprotstavljenih stavova.

Ovo povećanje broja korisnika praćeno je i povećanjem prihoda kompanije. U prvom kvartalu ove godine prijavljen je prihod od 1.04 milijarde dolara, što je povećanje od 28 procenata u odnosu na prošlu godinu, a neto zarada je bila 68 miliona dolara. Pre godinu dana, kompanija je u istom periodu bila u gubitku 8 miliona dolara, pa je ovaj rezultat utoliko značajniji.

Pročitajte i:  X omogućava svim korisnicima audio i video pozive

U svom izveštaju namenjenom investitorima kompanija navodi da je ovaj uspeh ostvaren kombinacijom pomenutih dešavanja, kao i da se očekuje da će sledeći kvartal biti mnogo „mirniji“ i da se očekuje znatno manji rast.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,