Zoran Panović i Nebojša Krstić novi članovi UO RTS-a

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) izabrao je Zorana Panovića i Nebojšu Krstića za članove Upravnog odbora Radio-Televizija Srbije, prenelo je Udruženje novinara Srbije (UNS). Panović je do sredine prošle godine bio glavni i odgovorni urednik listaDanas“, čiji je sada kolumnista, a stalni je kolumnista „Nedeljnika“ i programski kordinator istraživačko- izdavačkog centra Demostat.

PCPress.rs Image
Zoran Panović

Nekadašnji medijski savetnik bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, Nebojša Krstić, do 6. septembra 2017. godine bio je vlasnik dve marketinške agencije „Nova Communications“ i „Nova PR Public Republic“, koje su od tada u vlasništvu njegove saradnice Jasmine Stojanov, bivše šefice informativne službe Predsedništva.

PCPress.rs Image
Nebojša Krstić

Paunović je UNS-u rekao da će se kao član Upravnog odbora zalagati za to da „RTS postane mesto društvenog dijaloga, mesto gde će svi relevantni akteri razgovarati o društvenoj situaciji, kako bi se spustile tenzije koje u Srbiji postoje“.

“Voleo bih da vidim da se sve političke partije, predstavnici institucija, civilnog društva, svi relevantni akteri u društvu tu nađu i vode dijalog, to je po meni osnovna funkcija javnog servisa. Takođe, zalagaću se da programi RTS-a koji to nisu, budu kvalitetniji, a oni koji jesu, ostanu takvi”, rekao je Panović UNS-u.

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,