BIZIT plus

Zuckerberg: Bićemo “samo jači” nakon promena privatnosti kompanije Apple

Sa velikom promenom privatnosti korisnika kompanije Apple, koja samo što nije implementirana, direktor Facebook-a Mark Zuckerberg saopštava da to na tu kompaniju neće imati velikog negativnog uticaja. On navodi da će se desiti upravo suprotno, a sa njegovom izjavom ponovo je porasla vrednost akcija kompanije na berzi. 

PCPress.rs Image

Uskoro bez praćenja korisnika na iUređajima?

Apple je još pre nekoliko meseci najavio da će doneti kao mogućnost korisnicima da uključe ili isključe IDFA (Identifier for Advertisers), alat koji omogućava oglašivačima da identifikuju i prate korisnike kroz aplikacije i sajtove. Ukoliko se korisnici odluče da ostave uključenom tu opciju, biće sve kao i do sada, međutim ukoliko isključe, aplikacije više neće moći da prati aktivnost korisnika. Te promene će zaživeti na iPhone i iPad uređajima koji imaju iOS 14.5, a koji izlazi za par nedelja.

Ipak, Facebook CEO tvrdi da je moguće da su čak i u jačoj poziciji, ako Apple-ove promene podstaknu veći broj preduzeća da vrše trgovinu Facebook-u. Međutim, Facebook i drugi koji prodaju oglase za mobilne uređaje oslanjaju se na taj IDFA kako bi ciljali oglase korisnicima. Šta više, oglašavanje čini oko 98% prihoda Facebooka, te je čudno što je Zuckerberg tako nešto izjavio.

Izvor: arstechnica

Facebook komentari: