PC Press - konkurs

Zvanično predstavljen Android 8.0 Oreo

Google, koji operativne sisteme za Android obično imenuje po slatkišima – pa smo do sada imali Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow, te prethodni Nougat – predstavio je novi operativni sistem pod imenom Android 8.0 Oreo.

PCPress.rs Image

Verzija osam Google-ovih operativnih sistema donosi mogućnost za produženo trajanje baterije tako što isključuje aplikacije kada se ne koriste, te obavljanje više zadataka odjednom – poput pretraživanja interneta i gledanja video sadržaja.

Softver je delimično redizajniran, te su ikonice sada prilagodljivije, i ima 60 novih emotikona.

Kod za Android 8.0 Oreo biće otpremljen od strane Google-ovih inžinjera na Android Open Source Project 22. avgusta, a finalni build za Nexus i Pixel biće deo  Android Beta Programa.

Još uvek nije jasno kada će proizvod postati dostupan široj javnosti, a iz Google-a kažu da su ušli u finalnu fazu testiranja za Pixel, Nexus 5X i Nexus 6P. Korisnici bi trebalo da dobiju obaveštenje kada update bude spreman, a dostupnost može da se proveri i ako se ode na Settings > About > System updates > Check for update.

Pročitajte i:  Review: Samsung Galaxy A52 i A72 - Na talasu uspeha

Iz kompanije Google su istakli da do kraja godine možemo da očekujemo da uređaji iz kompanija Essential, General Mobile, HMD Global, Huawei, HTC, Kyocera, LG, Motorola, Samsung, Sharp i Sony, budu lansirani sa, ili ažurirani na Android Oreo softver.

Android 8.0 Oreo donosi i picture-in-picture podršku, tačke za obaveštenja, ugrađeni Google Play Protect, brže učitavanje, autofil sistem i podršku za Android Instant Apps.

Izvor: telegraph.co.uk

Facebook komentari:
5G i IoT - specijalno izdanje

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , ,