BIZIT plus

Zvanično predstavljen Android 8.0 Oreo

Google, koji operativne sisteme za Android obično imenuje po slatkišima – pa smo do sada imali Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow, te prethodni Nougat – predstavio je novi operativni sistem pod imenom Android 8.0 Oreo.

PCPress.rs Image

Verzija osam Google-ovih operativnih sistema donosi mogućnost za produženo trajanje baterije tako što isključuje aplikacije kada se ne koriste, te obavljanje više zadataka odjednom – poput pretraživanja interneta i gledanja video sadržaja.

Softver je delimično redizajniran, te su ikonice sada prilagodljivije, i ima 60 novih emotikona.

Kod za Android 8.0 Oreo biće otpremljen od strane Google-ovih inžinjera na Android Open Source Project 22. avgusta, a finalni build za Nexus i Pixel biće deo  Android Beta Programa.

Još uvek nije jasno kada će proizvod postati dostupan široj javnosti, a iz Google-a kažu da su ušli u finalnu fazu testiranja za Pixel, Nexus 5X i Nexus 6P. Korisnici bi trebalo da dobiju obaveštenje kada update bude spreman, a dostupnost može da se proveri i ako se ode na Settings > About > System updates > Check for update.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy S24 serija: siguran put do savršenog snimka

Iz kompanije Google su istakli da do kraja godine možemo da očekujemo da uređaji iz kompanija Essential, General Mobile, HMD Global, Huawei, HTC, Kyocera, LG, Motorola, Samsung, Sharp i Sony, budu lansirani sa, ili ažurirani na Android Oreo softver.

Android 8.0 Oreo donosi i picture-in-picture podršku, tačke za obaveštenja, ugrađeni Google Play Protect, brže učitavanje, autofil sistem i podršku za Android Instant Apps.

Izvor: telegraph.co.uk

Facebook komentari: