TikTok-ova native aplikacija stiže za Vision Pro

Apple-ove Vision Pro slušalice sada imaju matičnu TikTok aplikaciju, objavila je usluga kratkih video zapisa.

PCPress.rs Image

Interfejs će izgledati relativno poznato svima koji su koristili TikTok tradicionalne iOS ili Android aplikacije, sa vertikalno orijentisanim plejerom za video zapise, kao i dugmadima za lajk, komentarisanje, favorizovanje i deljenje. Ali kompanija je iskoristila prednost veće veličine ekrana koju nudi Vision Pro da proširi druge elemente interfejsa, prikazujući komentare i profile kreatora na oknu sa desne strane tako da ne zaklanjaju glavni video plejer.

TikTok je zadirkivao lansiranje svoje aplikacije Vision Pro prošlog meseca, kada je vođa proizvoda Ahmad Zahran napisao da je njegov tim „redizajnirao celokupno TikTok iskustvo iz temelja“ za slušalice. Na Vision Pro-u, moguće je gledati TikTok video zapise sa vašim okruženjem iz stvarnog sveta i dalje vidljivim ili na potpuno virtuelnoj lokaciji kao što je površina Meseca, a takođe će raditi zajedno sa drugim aplikacijama u slušalicama.

Podrška glavnih servisa za striming video zapisa za Apple-ov sjajni novi hardver je pomešana. U jednom ekstremu, Disney je bio ključni partner, nudeći mogućnost striminga 3D filmova na Vision Pro preko Disney Plus-a, a Apple je takođe najavio podršku od Amazon Prime Video, Paramount Plus, Mubi i Discovery Plus.

Pročitajte i:  CEO YouTube-a upozorava OpenAI da je zabranjeno da treniraju svoje AI modele na video snimcima platforme

Na drugom kraju spektra, i Netflix i YouTube su se odlučili da čak i ne dozvole svojim iPad aplikacijama da rade na slušalicama u režimu kompatibilnosti i umesto toga su usmerili korisnike na gledanje njihovih usluga preko Safari pretraživača. Ali YouTube, koji sve više pokušava da se takmiči sa TikTokom preko svoje usluge YouTube Shorts, nedavno je potvrdio da je aplikacija Vision Pro na njegovom putu.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,