Data centri 2024

115 miliona dolara uloženo u firmu za rentiranje e-skutera

Kompanija za iznajmljivanje e-skutera, VOI Technology, dobila je investiciju vrednu 115 miliona dolara. Vrednost biznisa procenjena je na više od 1 milijarde dolara.

PCPress.rs Image

Od osnivanja skupili 430 miliona dolara

U biznis iznajmljivanja e- skutera ovoga puta su investirali Raine Group- trgovačka banka koja investira u tehnologiju, medije i telekomunikacije- i VNV Global (VNV.ST). Prihodi VOI Technology 2021. godine, porasli su za 140%, premda finalni godišnji presek stanja tek treba da bude realizovan. Na evropskom i američkom tržištu iznajmljivanja e- trotineta i skutera, neki od konkurenata VOI-u jesu nemački “Tier” i američke kompanije “Lime” i “Bird”. CFO VOI Technology-a, Mathias Hermansson, rekao je da kompanija za sada ne planira prodor na američko tržište, nego će se fokusirati na zapadnu Evropu. 

Dalji planovi kompanije jesu da koristi baterije proizvedene u Evropi, koje će smanjiti ugljenični otisak. Zanimljivo je da je, od osnivanja, VOI Technology uspeo da od investitora, među kojima su: Inbox Capital, Nordic Ninja, Stena Sessan, Kreos Capital, Ilmarinen, Nineyards i ICT Capital, prikupi oko 430 miliona dolara. Hermansson je izjavio da kompanija još uvek neće postati javna, ali da izgledi za tako nešto postoje.

Pročitajte i:  Amazon će investirati 1,3 milijarde dolara u Francusku

Izvor: Reuters

 

 

 

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,