BIZIT plus

2 TB u oblaku, doživotno!

Iako se radi samo o akcijskoj ponudi, za svega 50 dolara, možete kupiti 2 TB cloud skladišta, doživotno, bez ikakvih dodatnih troškova, ikad.

PCPress.rs Image

Britanska kompanija Zoolz, koja se već neko vreme bavi cloud skladištima podataka za poslovne, ali i privatne korisnike ponudila je 2 TB cloud skladišta po drastično nižoj ceni nego inače. Za pomenutih 50 dolara dobijate takozvani dual cloud storage: 1 TB za Instant Backup i pristup bilo kad, odakle god hoćete, koliko god hoćete, i 1 TB za Archive Backup – enkriptovani podaci (256-bitna AES enkripcija) kojima ne morate toliko često da pristupate, jer je vreme potrebno da ti podaci postanu dostupni 3-5 sati.

Zoolz nudi zaista veliki prostor u oblaku za zaista malo novca. Poređenja radi dobro poznati Dropbox nudi svoju Plus verziju za 99 dolara godišnje, odnosno 9,99 dolara mesečno, a sličnu ponudu ima i OneDrive za svoju Premium verziju, odnosno 2 dolara mesečno za 50 GB.

Ponudu možete pogledati ovde, a akcija se završava za 5 dana.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Komentari i zabeleške u Excel dokumentima

4 thoughts on “2 TB u oblaku, doživotno!

 • 24. 03. 2017. at 12:02
  Permalink

  Pardon, ja sam ga shvatio u negativnoj konotaciji, pa mi ne bi jasno zbog čega 🙂
  Što se tiče fleksibilnosti, nisam sto odsto siguran, ali mi deluje kao da se prostor može konfigurisati kao nezavisni cloud drive, pa čak ga povezati sa telefonima za auto bekap, poput dropbox-a. Ili mi se bar tako čini za sve ove druge njihove usluge…. 🙂

 • 24. 03. 2017. at 10:43
  Permalink

  Možda nisam lepo napisao, ali ja sam pohvalio baš taj enkriptovani, spori TB backup prostora. Ovaj regularni, brzi, Instant Vault TB, može da se koristi samo preko browser-a, ili makar ja nisam uspeo da nađem drugi način, a to ga, po mom sudu, čini ne baš korisnim prostorom u oblaku.
  Kako god, cena je ekstra povoljna za 1 TB backup prostora i ja sam više nego zadovoljan. Hvala na informaciji koju ste podelili.

 • 24. 03. 2017. at 09:46
  Permalink

  Jedan TB je kao regularni cloud, a drugi je kao bekap, nema tu mnogo filozofije. Poređenje sa One Drive i Dropbox je više u smislu cena, a reći da je dodatni TB tu kao ukras nije nešto sa čim se slažem, jer se na njemu nalaze enkriptovani podaci, i to je proces koji svakako traje jer zahteva dodatno angažovanje hardvera, pa je logično da se koristi samo kao bekap. I bez tog dodatnog TB, i dalje je dosta pristupačniji nego Dropbox i OneDrive

 • 23. 03. 2017. at 22:11
  Permalink

  Cena je zaista niska. Dok system tray aplikacija Zools Archive šalje u oblak moje fotografije i kućni video, pokušavam da ukapiram kako radi Instant Vault i izgleda da je manje – više beskoristan, jer ul/dl radi jedino manuelno preko browser-a. Čini se da je taj 1 TB dodatnog prostora samo „ukras“ na 1 TB backup prostora koji je sasvim ok, ali to Zools diskvalifikuje za bilo kakvo poređenje sa Google Drive-om ili Dropbox-om.

Comments are closed.