ERP 2024

2K priprema novu Marvel XCOM igru

Sveže glasine sugerišu da 2K priprema mnoštvo novih naslova, uključujući stratešku igru Marvel iz svoje podružnice, i XCOM studio, kao i Borderlands spinoff koji sadrži Tiny Tina heroja. Ova procurela lista igara prvo je objavljena na Redditu. Iako serija XCOM vuče korene još iz devedesetih, 2K je počeo sa naporima da je ponovo pokrene, počev od XCOM: Enemy Unknown 2012. godine. Pokretni taktički pucač iznedrio je još nekoliko nastavaka, uključujući i The Bureau: XCOM Declassified, ali i nastavke XCOM 2 i XCOM: Chimera Squad.

PCPress.rs Image

2K bi mogao da privuče sasvim novu publiku

Svestranost taktičkog formata takođe ga može učiniti pogodnim za Marvelove superheroje, od kojih se svaki može pohvaliti svojim jedinstvenim sposobnostima. Ostali zapaženi unosi iz ovog žanra uključuju Ubisoftov Mario + Rabbids Kingdom Battle, crossover objavljen na Nintendo Switchu 2017. I, mnogo pre toga, Fire Emblem seriju taktičkih ratnih simova. Ubacivanjem Marvelovih popularnih superheroja u XCOM miks, 2K bi mogao da privuče sasvim novu publiku.

Što se tiče spinoffa iz Borderlandsa, procurela lista tvrdi da se zove Wonderlands i u njemu glumi Tiny Tina, omiljeni lik obožavatelja koji se prvi put pojavio u drugoj igri i od tada je u svim glavnim nastavcima. Takođe je glumi Ariana Greenblatt, kao i ranije.

Autori Borderlandsa, Gearbox, nedavno se spojio sa izdavačkim gigantom Embracer, kompanijom koja se neprestano širi i agresivno kupuje nezavisne studije. U vreme dogovora, osnivač Gearboxa Randi Pitchford rekao je da će i dalje voditi kompaniju i raditi sa 2K kao izdavač na seriji Borderlands. Pored toga, curenje podataka sugeriše da će 2K objaviti novu akcionu igru opisanu kao nastavak Saint Row franšize, za koju glasine sugerišu da bi mogla poteći od programera Mafia serijala, Hangara 13.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,