BIZIT plus

Igra za ljubitelje srednjovekovne poljoprivrede

Going Medieval na prvi pogled ne izgleda kao igra koja bi mogla da okupira svu pažnju igrača, ali ipak uspeva u tome. Simulacija je brzo stekla veliku popularnost, te se našla u samom vrhu liste najprodavanijih igara na Steamu.

PCPress.rs Image

Igra počinje sa tri junaka, praznom njivom i nešto osnovnih potrepština, što je dovoljno da se sagradi kućica i napravi nekoliko kreveta. Tako počinje osvajanje sveta koji je posustao zbog kuge, a igrač može da menja početnu lokaciju, te da junake unapređuje tako da postanu bolji u obavljanju različitih poslova. Svaki čovečuljak u igri je jedinstven i ima sopstvene potrebe, karakterne osobine i veštine. Upravljanje junacima je veliki deo igre, budući da je neophodno da im se zadovolje sve potrebe da bi mogli da rade na izgradnji farme, ali igrač ne sme da smetne s uma da je jedan od zadataka i podizanje grada (ili sela).

Igra kombinuje izgradnju naselja i brigu o stanovnicima, a ima i RTS borbeni mod (Real-time strategy) koji igraču omogućava da se brani od napadača koji pljačkaju farme širom Going Medieval univerzuma. Još uvek je u Early Access fazi, ali već ima odlične ocene, uprkos tome što ne nudi ništa revolucionarno novo.

Pročitajte i:  Epic Games poklanja igru Dragon Age: Inquisition

Izvor: Kotaku

Facebook komentari: