BIZIT 23

Najnoviji Firefox-ov dizajn smanjuje ometajuća obaveštenja i poruke

Web browseri ne menjaju često dizajn u značajnoj meri, pa je, kada se to dogodi, vredno istražiti detalje da biste videli šta se menja.

PCPress.rs Image

Tabovi su takođe renovirani

Sa najnovijim Firefox-ovim redizajnom, Mozilla kaže da joj je cilj smanjenje „ometanja, dodatnih klikova i gubljenja vremena“. U tom cilju, jedna stvar koju ćete primetiti kod redizajna je da obaveštenja zauzimaju manje prostora. Videćete i manje upozorenja i poruka, a kada se pojave, Mozilla kaže da će imati „čist i jasan“ dizajn i jezik kako bi vas manje ometali. Kao deo redizajna, tabovi su takođe prepravljeni. Sada imaju zakrivljeni dizajn i izgledaju kao da lebde iznad meni bara. Mozilla na ovaj način da podseća korisnike da mogu da reorganizuju tabove ih kako im odgovara. Šta god da je trenutno aktivno, biće malo svetlije.

Nakon fokusa na uklanjanju ometajućih stvari, kompanija je takođe olakšala isključivanje i uključivanje zvuka bučnih tabova. Mozilla je takođe pojednostavila toolbar i meni sa tri trake. Kompanija kaže da je objedinila dodatne menije kako bi smanjila nered i akcije koje ljudi najčešće koriste postavila na mesto gde im je najlakše pristupiti. Kao deo redizajna toolbara, shield ikona koja se nalazi unutar URL bara svetliće ukazujući na to da poboljšane Firefox-ove zaštite privatnosti rade u pozadini. Mozilla je takođe podesila Firefox-ov režim privatnosti.

Pročitajte i:  Firefox smanjuje jaz u performansama sa Chrome-om

Funkcija Total Cookie Protection  u browseru je sada podrazumevano uključena kada koristite alatku. To znači da će Firefox pohraniti sve cookie-je odvojeno, tako da bilo koja web lokacija koju posetite ne može da deli te informacije. Na iOS-u, Mozilla je posvetila posebnu pažnju smanjenju broja koraka potrebnih za korišćenje nekih ključnih karakteristika browsera. Možete preuzeti najnoviju verziju Firefoxa za desktop, Android i iOS.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: