Računari i Galaksija

54. međunarodni sajam tehnike počinje 11. maja

PCPress.rs ImageMeđunarodni sajam tehnike i tehnoloških dostignuća, najstarija priredba na Beogradskom sajmu koja svoju reputaciju gradi već 53 godine, biće održan od 11. do 15. maja, uz učešće više od 700 izlagača iz 23 zemlje sveta koje će prikazati nove tehnologije iz svih oblasti nauke, tehnike i privrednog života.
Na sajmu tehnike učestvovaće izlagači iz Austrije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Francuske, Italije, Nemačke, Slovenije, Češke, Mađarske, Hrvatske i drugih zemalja. Očekuje se predstavljanje više od 140 tehnoloških noviteta iz oblasti automatizacije, bežične komunikacije, upravljačkih sistema, robotike, obnovljivih izvora i štednje energije. Slogan ovogodišnjeg sajma tehnike je „Prirodno je voleti tehniku”.
U hali 1 biće predstavljena Integra – kompjuterski generisana fabrika 21. veka; u hali dva će biti predstavljeni tehnološki noviteti i eksponati iz oblasti elektroenergetike, industrijske i energetske elektronike i rasvete.
U hali tri biće prezentovane nacionalne izložbe Rusije, Češke, Slovačke, nemačke regije Hesen, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, a uz njih i će biti organizovan nastup kompanija iz valjevskog regiona; hala 3a je rezervisana za tehnološka dostignuća iz oblasti mašina, materijala i procesne tehnike.
U Hali četiri biće izloženi uređaji iz oblasti grejanja, hlađenja i klimatizacije, zasnovani na novim tehnologijama, novitetima i obnovljivim izvorima energije.
U okviru nacionalne izložbe Češke, koju organizuje češka držvana agencija Czech Trade, u projektu predstavljanja zaštitnih radionica koje zapošljavaju invalide, na Sajamu će biti izgrađen bazen od plastike, koji će posle sajma biti poklonjen jednoj zdravstvenoj ustanovi.
Privredna komora Luksemburga i nemačka kompanija “Handwerk” prvi put u našoj zemlji predstaviti projekat International Matchmaking Event b2fair. Reč je o softveru pomoću koga je moguće brzo i efikasno organizovati bilateralne susrete izlagača i posetilaca na sajamskim manifestacijama.
U okviru pratećeg programa biće organizovana tribina o intelektualnoj svojini i naučno-stručni skup “Informatika 2010”. Najuspešnijim izlagačima će tradicionalno biti dodeljene i nagrade i priznanja „Korak u budućnost”.
Svečano otvaranje 54. međunarodnog sajma tehnike biće u utorak 11. maja 11 časova, u hali 1 Beogradskog sajma. Radno vreme sajma biće od 10 do 18 časova; cena ulaznice za posetioce biće 500 dinara, za grupne posete 350 dinara, a cena parkinga je 150 dinara na sat. Učenici i studenti stručnih škola i fakulteta, uz overen spisak, imaju besplatan ulaz.

Pročitajte i:  Nakon nekoliko godina, tržište GPU-ova se konačno normalizuje

Izvor: Beogradski Sajam

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,