BIZIT plus

STARTERY CEE – Preduzetnici, naučite nove metode kreativnog razmišljanja

Ukoliko ste prepoznali neki problem u vašoj zajednici i imate inovativnu ideju kako da ga rešite na održiv način, možete se prijaviti na četvorodnevni STARTERY CEE samit kako biste naučili nove metode kreativnog razmišljanja i nove poslovne modele. Takođe, ovaj samit pomoći će učesnicima da razviju vlastiti posao uz pomoć stručnjaka i ostalih prisutnih, da se udruže sa drugim socijalnim preduzetnicima, koji razmišljaju na način da im je socijalni uticaj važniji od finansijskog. Na završnom predstavljanju, timovi će prezentovati svoje ideje, a tri najbolja socijalna preduzetnika dobiće šansu da provedu dve nedelje u Social Impact laboratoriji u Berlinu.

starterySTARTERY CEE program je namenjen svim potencijalnim socijalnim preduzetnicima ili socijalnim preduzetnicima koji su trenutno u fazi razvoja ili u fazi implementacije svojih projekata iz Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Prošle godine na istom događaju, ali pod drugim imenom – IT4Change, iz Srbije je učestvovao Slaviša Radović iz eZbirka i prenosimo vam njegove utiske:

„Za IT4Change Summit sam saznao sasvim slučajno, pretražujući domaće i strane portale čija je glavna tema “razvoj preduzetničkog duha”. To je petodnevni program koji je posvećen podršci mladih socijalnih preduzetnika. Organizovan je u Berlinu, predstonici startup-ova, u Social Impact hub-u gde smo se zajedno sa kolegama iz raznih zemalja bili u mogućnosti da učimo od SAP eksperata, vođeni Ashoka timom. Edukacija je bila organizovana “putovanjem” (zaista putovanjem) kroz Berlin, upoznavanjem Berlinske startup scene, umrežavanjem i motivišućim programom obuka i edukativnih seminara sa ciljem modeliranja i razvoja projekta, kao i suočavanja sa različitim izazovima. Na kraju svakog dana smo imali priliku da se bolje upoznamo, razmenimo iskustva i družimo. Takođe, Ashoka & SAP su omogućili matchfund u ukupnoj novčanoj vrednosti od 14.000€ za sve projekte koji su izabrani za program IT4Change Summit. Nakon petodnevnog samita, svim učesnicima je obezbeđen rad sa mentorima, SAP ekspertima, čiji su saveti i smernice bile prilagođene projektima i potrebama preduzetnika.“

Prijave se vrše online, putem sajta http://startery.de/cee. Na ovom linku možete pronaći aplikaciju koju je neophodno popuniti. Prijavljivanje se vrši od 10. avgusta do 6. septembra 2015.

Facebook komentari: