8K, čemu služi, a pritom ne radi?

Gogole uvek ide korak dalje. Čak i ako mi ne možemo. Jasan pokazatelj njihove filozofije je 8K rezolucija koja je možda dostupna, ali nije tehnički podržana. Barem ne još uvek.

Real8K

Moramo priznati da je većina ljubitelja tehnologije u niskom startu. Većina je većinu vremena u niskom startu. Malo je onih koji finansijski mogu da isprate poslednje trendove i lične želje, tako da ostaje velika većina koji čekaju sniženja, popuste i ostale povoljnosti, želeći da ugrabe dobru priliku. Ali takođe je činjenica da naprednoj tehnologiji treba tehnička podrška često i čitave mreže da bi mogla da radi.

PALto8KresolutionTable

U konkretnom slučaju, Google je omogućio 8K kvalitet videa, ali problem je u tome što retko ko ima dobar monitor, kablove i, eventualno, PC koji bi podržao takav kvalitet slike, bez seckanja i drugih neprijatnosti. Jer, čemu i služi takva oštrina slike, ako ne može de gleda u jednom dahu – bez daha?

Untitled

Ostajemo tu, u niskom startu, čekajući da tehnika pojeftini pa da 8K zapravo postane i standard. A do tada, izveštavamo o Google vratolomijama i poslednjim idejama.

Pročitajte i:  Google Drive bi mogao dodati pametan novi način za organizovanje vaših fajlova

 

Facebook komentari: