A1: Potpuno pokriven prolaz u onlajn prostor i bezbednost u njemu

Rešenja ne smeju da opterećuju korisnike i zato u A1 insistiramo na managed service modelu.

PCPress.rs Image

Za nešto više od decenije, prema Izveštaju o globalnim rizicima Svetskog ekonomskog foruma (WEF), sajberkriminal je prešao put od specijalnog zločina do jednog od najznačajnijih strateških rizika s kojima se svet suočava. Izveštaj za 2022. upozorava da je sve veća zavisnost od digitalnih sistema, pojačana pandemijom koronavirusa, promenila društva. Industrije su pretrpele brzu digitalizaciju koja je i dalje u toku. U isto vreme rastu pretnje po biznise svih vrsta.

O tome kakva je situacija i svest poslovnih korisnika u Srbiji razgovaramo s Ljubicom Vojinović, koja je ICT product development team manager u A1 Srbija.

Koliko su korisnici informisani?

U Srbiji korisnici još nisu dobro informisani o sajberpretnjama i šta im je potrebno da ostanu zaštićeni, posebno segment malih i srednjih preduzeća. U današnjoj digitalnoj ekonomiji, od suštinskog je značaja da kompanije svih vrsta mogu da prikupljaju, čuvaju i adekvatno štite podatke o klijentima i vlasničke tajne. Ako to ne učinite, to će značajno oštetiti brend kompanije i smanjiti kvalitet proizvoda i usluga, uz istovremeni uticaj na prihode i profitabilnost. Sajberbezbednost je stoga postala kritična poslovna funkcija.

Pročitajte i:  Roche za zdraviji život

Primetan je sve veći fokus i prisustvo A1 Srbija u ICT servisima i uslugama. Kako ste se profilisali i kako tržište reaguje na vas?

Pre nekoliko godina prihod od ICT servisa i usluga nije postojao, a sada je to najbrže rastuća oblast u kojoj smo se odlično pozicionirali, posebno u domenu cyber security. Biznis korisnici prepoznaju nas kao pouzdanog partnera, jer im pružamo potpuno pokriven prolaz u onlajn prostor i bezbednost u njemu, pored osnovnih usluga u mobilnom delu.

PCPress.rs Image

Modularni pristup

Budući da smo provajder Internet i digitalnih rešenja, imamo mogućnost da spojimo usluge i ponudimo sve na jednom mestu za poslovne korisnike, po principu one stop shop. Takođe, ta rešenja ne smeju da opterećuju korisnike i zato insistiramo na managed service modelu, gde ih rasterećujemo brige o vođenju servisa, po principu „ključ u ruke”.

Šta im savetujete kada vam se obrate?

Biznisima u Srbiji su potrebni provajderi koji mogu da im pomognu da kontinuirano posluju. Želimo da im pokažemo da znamo šta im treba, da znamo kako da ih zaštitimo i da ne treba da se muče odlučujući koji je proizvod pravi za njih.

Pročitajte i:  A1 Srbija prvi operator koji svojim korisnicima donosi Netflix

Stoga im nudimo A1 Cyber Protect, potpuno vođen portfolio sastavljen od više sajberusluga. Usluge su ponuđene na „modularni način” – korisnici mogu ili da objedine određene usluge ili da ih sve odaberu.

PCPress.rs Image

Za koje god usluge da se poslovni korisnici odluče, uključen je SOC (Security Operations Center). Predstavlja tehnologiju, procedure i ljude koji nadziru 24/7 i pružaju stalnu postprodajnu podršku korisnicima. To nas izdvaja od ostalih – potpuno novi pristup sajberbezbednosti s rešenjem usmerenim na klijenta – stručna podrška 24/7, nadgledanje, otkrivanje incidenata i brza reakcija zajedno sa potpuno upravljanom kombinacijom naprednih usluga sajberbezbednosti.

A1.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,