BIZIT plus

Novi Microsoft Teams radi brže i zahteva manje memorije

Microsoft je objavio novu verziju Teams-a, za Windows i MacOS operativne sisteme. Preview verzija je bila dostupna u martu, a najavljivano je da će se finalna verzija pojaviti u junu. Sa nekoliko meseci zakašnjenja, ona je stigla do korisnika i donosi mnoga unapređenja.

PCPress.rs Image

Nova verzija je pisana praktično „od nule“ i Microsoft tvrdi da ona sada, ne samo da je dvostruko brža od prethodne verzije, već za rad zahteva 50 procenata manje memorije i zauzima 70 procenata manje mesta na disku. Takođe, nova verzija se pokreće tri puta brže, a promena između sesija i kanala je ubrzana za 70 procenata. Naravno, ubačene su i neke nove funkcije za korisnike.

Postojeća verzija Teams-a, biće automatski update-ovana u narednim mesecima. Korisnici koji žele da je instaliraju odmah, mogu da preuzmu instalacioni fajl i da ga pokrenu.

Microsoft je naveo da se mnoge od pomenutih unapređenja odnose i na Mac verziju. Pominje se da je ubrzano prebacivanje izmeću čatova i kanala, kao i pristup do relevantnih informacija, a generalno, skrolovanje je sada „tečnije“ i brže, što poboljšava korisničko iskustvo. Pominje se i da će na macOS-u poboljšanja biti najuočljivija na monitorima visoke rezolucije.

Pročitajte i:  Microsoft i IBM objavili izvorni kod MS-DOS-a 4.00 pod „open source“ licencom

Izvor: TechSpot

Facebook komentari: