ERP 2024

Acer donosi OLED i stereoskopski 3D bez naočara na svoje laptope – i još mnogo toga

Acer je održao svoju Next@Acer 2022 konferenciju na kojoj je predstavio čitav niz novih proizvoda. U fokusu tajvanskog giganta su bili laptopi, ali se i te kako našlo mesta za veliki broj drugih uređaja. Predstavljeni su modeli raznih serija, od novih Swift 3 OLED računara, preko gejming serija Nitro i Predator Helios, do TravelMate prenosnih računara i Spin konvertibilnih 2-u-1 modela.

PCPress.rs Image
Acer Swift 3 OLED

Acer Swift 3 OLED

Glavni novitet Swift 3 OLED serije laptopa je, pogađate, implementacija OLED ekrana, koga ćemo očito viđati na sve više prenosnih računara u bliskoj budućnosti. Moderan i tanak laptop će dolaziti sa 14-inčnim 2,8K ekranom odnosa stranica 16:10, te podrškama za VESA DisplayHDR True Black 500 sertifikat i 100% pokrivenosti DCI-P3 opsega boja.

Acer Swift 3 OLED

Svi laptopi stižu sa 12. generacijom Intel Core procesora serije H, kao i Windows 11 operativnim sistemom. U ostale specifikacije spadaju integrisana Intel Iris Xe grafika, PCIe Gen 4 SSD, do 16 GB LPDDR 5 RAM-a, te baterija koja bi trebala da omogući do 10 sati autonomije. Odlikuje ih tanak i elegantan dizajn, te aluminijumsko kućište male debljine i težine. Ilustracije radi, masa će se kretati svega oko 1,4 kilograma. Acer ističe i OceanGlass tačped, koji je napravljen od recikliranog plastičnog otpada iz okeana. Isto tako, tastatura poseduje otvore za ventilaciju, zahvaljujući kojima je poboljšana cirkulacija vazduha za 8-10%, kao i tastere sa pozadinskim osvetljenjem.

Pročitajte i:  Acer objavio novu SpatialLabs kameru za 3D snimanje i slikanje

Swift 3 OLED laptopi će biti dostupni u Evropi od jula, po ceni od 1000 evra pa naviše, zavisno od konkretnog modela.

Acer Predator Helios 300

Moćni Predator Helios 300 SpatialLabs Edition će doneti stereoskopski 3D prikaz bez potrebe korišćenja 3D naočara. Na samom startu se očekuje da će ova veoma zanimljiva mogućnost biti podržana u preko 50 igara, pri čemu će se spisak podržanih naslova dodavati vremenom. Reč je o (relativno) tankom i lakom 3D laptopu koji kombinuje svestranost, lakoću prenošenja i dobar gejming potencijal. Sposobnost pružanja stereoskopskog 3D prikaza duguje novoj SpatialLabs TrueGame aplikaciji.

PCPress.rs Image
Acer Predator Helios 300 SpatialLabs Edition

15.6-inčni UHD 2D panel ima inovativni modul koji se automatski prebacuje između 2D i stereoskopskog 3D prikaza. Kako bi adekvatno odgovorio na zahtevnost, Acer je računar opremio 12. generacijom Intel Core i9 procesora, NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop grafikom, a tu su i 32GB DDR5-4800 memorije i PCIe Gen 4 NVMe SSDs RAID 0 storidž. Takođe, hlađenje je unapređeno, pa tako sada 5. generacija AeroBlade 3D ventilatora biva potpomognuta novom termalnom pastom i Acer CoolBoost tehnologijom.

Prvi red: Predator Helios 300 SpatialLabs Edition; Drugi red: 14″ Acer Predator Triton 300; Treći red: 16″ Acer Predator Triton 300

Od ostalih stvari, Predator Helios 300 laptopi stižu sa Windows 11 operativnim sistemom, Killer DoubleShot Pro i Wi-Fi 6E (E2600+1675i) mrežnim konekcijama, HDMI 2.1 portom, kao i Thunderbolt 4 portom i sa dva USB 3.2 Gen2 porta. Pored SpatialLabs Edition modela, u prodaji će se naći i standardna varijanta bez stereoskopskog 3D prikaza. Cena SpatialLabs varijante će iznositi 3300 evra i biće dostupan od septembra. 14-inčni Predator Triton će biti dostupan od juna po ceni od 1500 evra, a 16-inčni Predator Triton od 1600 evra, i biće dostupan od jula.

Pročitajte i:  ASUS ROG Zephyrus G16 GU605: Snaga za poneti

Acer TravelMate P4

Acer je za one kojima je potreban svakodnevni poslovni saputnik predstavio Travelmate P4, kao i njegovog bliskog rođaka Travelmate Spin P4, koji predstavlja 2-u-1 varijantu prenosnog računara. Ovi računari će stizati sa 12. generacijom Intel Core vPro ili AMD Ryzen PRO procesora.

PCPress.rs Image
Acer TravelMate P4

Novi TravelMate P4 će biti dostupan u 14-inčnim i 16-inčnim izdanjima sa 16:10 WUXGA IPS ekranima sa veoma tankim okvirima, kućištima od legure aluminijuma i magnezijuma izuzetno male težine, a u izradi će se koristiti i PCR (reciklirana plastika). Istovremeno, model TravelMate Spin P4 će koristiti Corning Gorilla Glass anti-glare ekran osetljiv na dodir i konvertibilni dizajn. Modeli TravelMate P2 će se takođe pojaviti u pristupačnijoj kategoriji. Svi laptopi stižu sa bezbednosnim tehnologijama namenjenim biznis klasi prenosnih računara. Obezbeđena je pouzdana zaštita sve do nivoa firmvera. SecureBio skener otisaka prstiju i IR kamera sa poklopcem podržavaju Windows Hello bezbedno prijavljivanje. Svi modeli stižu sa podrškom za Wi-Fi 6, opcionom LTE podrškom, kao i sa Windows 11 operativnim sistemom.

Prvi red: Acer TravelMate P4; Drugi red: Acer TravelMate P2; Treći red: Acer TravelMate Spin P4

Cene računara će se kretati od 950 evra pa naviše, a na tržištima Evrope se očekuju tokom avgusta.

Pročitajte i:  ASUS ROG Zephyrus G16 GU605: Snaga za poneti

Naravno, osim laptop računara, našlo se mesta i za broje druge uređaje: monitore, SpatialLabs digital signage ekrane, Vero periferije i All-in-One računare, projektore, Chromebook računare, ConceptD stone računare i tako dalje. Kompletnu konferenciju možete pogledati na priloženom videu!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,