BIZIT plus

Acer širi program smartphone uređaja

Acer-mobile Prema konačnim izveštajima analitičke kuće Gartner, zaključenim sa prvom polovinom 2008. godine, kompanija Acer je zvanično izbila na treće mesto globalnih (svetskih) isporučilaca PC računara. Na sajmu u Barseloni, Acer je objavio namere da zauzme čvršće pozicije u segmentu mobilnih komunikacija. Nakon preuzimanja kompanije E-Ten, Acer će na tržište izneti niz zanimljivih smartphone uređaja.

Prema skorašnjim istraživanjima, na svetu trenutno ima oko četiri milijarde pretplatnika na mobilne servise, a godišnje se proda oko 200 miliona smartphone uređaja, sa predviđenim rastom prodaje od oko 15% godišnje u narednih 3-5 godina, pa Acer upravo u tom segmentu vidi priliku za ekspanziju.

“Tržište smartphone uređaja je naša prirodna dugoročna strategija. Naše dugogodišnje iskustvo obezbeđuje nam ne samo da dobro osluškujemo zahteve tržišta, već i da u velikoj te zahteve predvidimo.”, kaže Gianfranco Lanci, predsednik i generalni direktor kompanije Gianfranco Lanci, Acer Inc.

Acer ima jasne ambicije da mobilni internet učini dostupnim ostalima. To je izuzetno važno u trenutku kada se veliki deo svetske populacije prvi put povezuje na Internet pomoću smartphone ili netbook uređaja.

Pročitajte i:  Prilagođena hosting rešenja koja nudi Orion telekom

Izvor: Taiwan External Trade Development Council

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,