BIZIT plus

Prvi Canon-ov vodootporni digitalni fotoaparat

powershot-d10_underwater-image-malaCanon je predstavio svoj prvi vodootporni digitalni kompaktni fotoaparat. Nejgova oznaka je PowerShot D10, ima rezoluciju od 12,1 megapiksela, a njegov objektiv može da zumira 3x uz korišćenje optičkog stabilizatora. Namenjen ljudima koji imaju aktivan i avanturistički način života, ovaj fotoaparat kombinuje izdržljivost takvog nivoa da se može nositi svugde sa viskoim kvalitetom fotografija. Procesor slike DIGIC 4 obezbeđuje visoke performanse sa vrlo brzim odzivom i izražajne fotografije pune detalja, dok novi režim rada „Smart Auto“ koristi tehnologiju detekcije scene kojom se postižu dobri rezultati bez mnogo napora. Uz aparat je raspoloživ i širok asortiman dodatne opreme.
PowerShot D10 je konstruisan da prati korisnike u svakoj avanturi – vodootporan je do 10m  dubine, može da izdrži pad na čvrstu podlogu sa visine od 1,22 metra, otporan je na prašinu i funkcioniše na niskim temperaturama do -10 stepeni C. Asortiman zaštitne dodatne opreme, koja čuva fotoaparat u izazovnim okruženjima, obuhvata meku futrolu, kaiševe za rame, vrat i karabiner kaiš. Korisnici mogu menjati izgled fotoaparata pomoću opcionih setova prednjih maski i zaštiti ga od udaranja i grebanja mekom futrolom.
PowerShot D10 ima i posebni LCD II ekran PureColor od 2,5 inča, koji je podešan tako da da obezbedi dobre performanse i pri jakom svetlu. Zaštićen 2-milimetarskim štitom nudi dvostruko veći osvetljaj od običnog PureColor LCD II ekrana – čime omogućava lako kadriranje i pregled fotografija u gotovo svakom okruženju. Aparat ume da prepoznaje lica, a Canon-ova tehnologija „i-Contrast“ osvetljava tamne oblasti fotografije bez „pregorevanja“ svetlijih delova.

Pročitajte i:  Canon pokušava da sruši tržište čipova jeftinim mašinama

 Više informacija o ovom aparatu možete naći na adresi http://www.canon-europe.com/About_Us/Press_Centre/Product_Information/cameras_accessories/More_Technical_Information/PowerShot_D10.asp

Izvor: TVCOM

Facebook komentari: