Adacta predstavila poslovne rezultate

Kompanija Adacta predstavila je  rezultate poslovanja u protekloj godini i najavila ambiciozne planove za dalji nastavak rasta i generisanja novih vrednosti korisnicima ERP, CRM i BI rešenja u Srbiji. Kao kuća poslovnog softvera koja razvija sopstevne informacione sisteme za industriju osiguranja i implementira specijalizovana rešenja za upravljanje resursima preduzeća (ERP), upravljanje odnosima sa klijentima (CRM) i poslovnu analitiku (BI) Adacta je u 2015. u Srbiji povećala broj zaposlenih za 25% i ostvarila rast prihoda od preko 30% u odnosu na prethodnu godinu.

_NMN2789

Grupacija Adacta je najveći regionalni MS Dynamics partner u jugoistočnoj Evropi i u Srbiji trenutno zapošljava pedeset ljudi. Uz iskustvo i bogatu ponudu specijalizovanih poslovnih IT rešenja za rastuće privredne sektore, veličina i stručnost zaposlenih su najveći potencijal i glavna konkurentska prednost Adacte na tržištu.

„Aktuelni statistički podaci i naši rezultati potvrđuju isto – i dalje postoji velika potreba kompanija u Srbiji za podizanjem sopstvenih kapaciteta i konkurentnosti, uporedo sa činjenicom da oblast implementacije poslovnih softverskih rešenja u Srbiji generiše nova radna mesta“, izjavio je Matjaž Fajfar, rukovodilac kompanije Adacta u Srbiji, i dodao: „Ova podudarnost posebno je izražena u sektorima privrede sa najvećim razvojnim potencijalom, u kojima Adacta upravo i realizuje najveći broj svojih projekata i implementacija.“

Osim u finansijskom sektoru, posebno sektoru osiguranja, Adacta najviše projekata realizuje u sektorima motornih vozila i opreme za motorna vozila, proizvodnje nameštaja, farmaciji, kao i sektoru softvera i usluga. Neki od referentnih projekata realizovani su, između ostalih, u kompanijama Forma Ideale, Farmalogist, Ferdinand Bilstein, Nordeus i drugima.

„Cilj nam je da nastavimo u istom duhu, da maksimalno podižemo kapacitet i efikasnost firmi i privrede u Srbiji i, naravno, da zaposlimo što više stručnjaka. Sigurni smo da je u domenu implementacije poslovnih ERP, CRM i BI rešenja potencijal veliki“, zaključio je rukovodilac Adacte.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,