ERP 2024

Addiko Bank Beograd jedina banka u Srbiji sa statusom „Poslodavca Partnera“

Addiko Bank a.d. Beograd nagrađen je sertifikatom Poslodavac Partner konsultantske kuće SELECTIO. Reč je o prestižnom sertifikatu koji se od 2005. godine dodeljuje organizacijama koje u svom poslovanju postižu visoke standarde kvaliteta kada je u pitanju upravljanje zaposlenima.

PCPress.rs Image

Dosad je postupak sertifikacije prošlo više od 100 kompanija na 10 evropskih tržišta. Kako bi stekli status „Poslodavca Partnera“, kompanije prolaze kroz nezavisno ocenjivanje razvijenosti praksa upravljanja zaposlenima u pet glavnih područja – strategija, regrutacija i selekcija, upravljanje radnim učinkom, usavršavanje i razvoj i odnos prema zaposlenima, pri čemu samo organizacije koje ostvare najmanje 75 odsto od ukupno mogućih bodova, ali i najmanje 70 odsto bodova u svakom od ocenjivanih područja postaju nosioci sertifikata „Poslodavac Partner“.

Tim za sertifikaciju je pohvalio kvalitetno vođenje procesa regrutacije i selekcije Addiko banke i transparentan sistem nagrađivanja zaposlenih, kao i dobru pozicioniranost funkcije ljudskih resursa koja učestvuje u strateškom planiranju Banke i poslovnom odlučivanju. U Addiku su posvećeni razvoju i edukaciji svojih zaposlenih pa se tako, na primer, na tržištu ističu visokim prosečnim brojem sati usavršavanja svojih zaposlenih.

Pročitajte i:  Tajne finansija i bankarskih ponuda uz Centar za mame i Addiko banku

Vojislav Lazarević, predsednik Izvršnog odbora Addiko banke i Marija Mijatović, direktor Službe ljudskih resursa primili su sertifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave kompanije SELECTIO.

„Unapređenje upravljanja ljudskim resursima je neizostavan deo razvoja poslovanja i korporativne kulture Addiko banke i ponosan sam što imamo imidž poželjnog poslodavca i što smo stvorili okruženje u kome raste zadovoljstvo zaposlenih, a angažman i radni učinak dolaze do izražaja i imaju pozitivni uticaj na naše poslovne rezultate. Sertifikat „Poslodavac Partner“ doživljavamo kao potvrdu velikog napretka koji smo ostvarili, ali i kao podsticaj da budemo još bolji“, izjavio je Vojislav Lazarević, predsednik IO Addiko banke.

Facebook komentari: