PlayStation 5 – šta gejmeri žele od nove konzole?

Sony uveliko radi na razvoju nove generacije svoje najpoznatije konzole za video igre. U pitanju je PlayStation 5 o kome se već pisalo na našem sajtu, a sada je podignut i vebsajt pod nazivom “PlayStation 5 dolazi“.

PlayStation 5 i očekivanja gejmera

PlayStation 5 dolazi

Kako je na sajtu najavljeno, PlayStation 5 će izaći tokom praznika 2020. godine. Takođe se navodi i sledeće: “Počeli smo da delimo neke neverovatne funkcije koje možete da očekujete od PlayStation 5 konzole, ali nismo spremni da otkirijemo sledeću generaciju PlayStation-a.” Ko želi da prvi sazna ekskluzivne informacije o samoj konzoli, cenama i popisu igara koje će biti dostupne pri pokretanju čitave akcije, može da se prijavi za dobijanje ažuriranja putem mejla.

Šta gejmeri očekuju?

PlayStation igrači su govorili za CNN Business o tome šta žele od konzole, ali i ko to može da donese popularnost petoj generaciji jedne od najuspešnijih platformi za video igre. Definitivno se svi slažu u tome da će igre napraviti razliku između uspona i pada PS5. Ako Sony bude pametan i ponudi seriju dobrih ekskluziva za PS5, to može ohrabriti igrače da je kupe.

Pročitajte i:  Kako deinstalirati igru na PlayStation 5

sony ps5 logo

Sony ekskluzive

Prva i najbitnija stvar kada je u pitanju prelazak sa PS4 na PS5 jesu ekskluzive koje Sony treba da donese sa izlaskom PS5 na tržište. To je jedan od glavnih razloga za one najvernije fanove zbog kojih će odmah bezuslovno preći na novu konzolu. Za sada PS4 i dalje odlično radi svoj posao, tako da peta generacija ne sme biti samo “šminkanje” igara sa PS4, već nešto novo i ekskluzivno.

Podrška za starije igre

Igračima je izuzetno bitno kada kupuju novu konzolu da mogu da igraju i svoje igre sa prethodnih verzija. To je ono što gejmeri žele kod PS5, da bude kompatibilan sa ranijim igrama, sa recimo PS2 konzole. Dok PlayStation 4 konzola ima sve moguće opcije osim kompatibilnosti unazad, tu je prednost PS5 ako ponude i ovo. Onda će PS5 biti pun pogodak za mnoge gejmere.

Veće brzine opterećenja

Ovde su gejmeri prilično nedvosmisleni, kada je u pitanju hardver. Oni žele SSD diskove, čime bi se omogućilo ogromno hardversko unapređenje, dobilo bi se na brzini, ali bi se omogućio i dodatan prostor korisnicima da mogu da skladište svoje igre.

Pročitajte i:  Kako povezati PS5 kontroler sa vašim iPhone-om i iPad-om

Na kraju ostaje da vidimo šta će PS5 zaista doneti sa sobom, a šta neće. Ono u šta svi veruju jeste oluja ekskluzivnih naslova zbog kojih će svi pohrliti da kupe novu konzolu, ali i hardverski snažnija konzola od svog prethodnika, koja će doneti neke promene na bolje.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,