Adidas prestaje sa proizvodnjom nosivih pametnih uređaja

Kako piše Portland Business Journal, Adidas namerava da prestane sa proizvodnjom nosivih sportskih uređaja, budući da je hardversko odeljenje ove kompanije već rasformirano.

PCPress.rs Image

Kompanija namerava da se u budućnosti okrene softveru, a naročito aplikacijama Adidas App i Runtastic, te se tako zaštiti od gubitaka koje je doživela sa proizvodima iz linije miCoach. Naime, Adidas je proizveo seriju pametnih nosivih uređaja, zaključno sa miCoach Smart Run pametnim satom, ali ni jedan od njih nije postigao očekivane rezultate.

Kompanija se već neko vreme udaljava od razvijanja hardvera, te je iz Adidas-a poručeno da korisnici neće moći da vide neki od novih pametnih satova za trčanje bar neko vreme. Ovaj potez prilično podseća na onaj koji je kompanija Nike već učinila pre nekoliko godina, a koja takođe nije uspela na polju hardvera, te se okrenula razvijanju softvera, sa partnerima poput Apple-a, koji sada proizvodi Apple Watch pod okriljem ove kompanije.

Ipak, kao ni Nike, ni Adidas ne nestaje potpuno iz ove oblasti, te je već najavljena saradnja sa Fitbit-om, a u proizvodnji Adidas linije pametnih satova, koja se očekuje tokom sledeće godine.

Pročitajte i:  Apple pobija svaku tvrdnju iz tužbe DOJ-a

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,