Adobe Acrobat ekstenzija za Chrome, Edge dobija PDF editor

Adobe je danas najavio veliko ažuriranje svoje Acrobat ekstenzije za Google Chrome i Microsoft Edge.

PCPress.rs Image

Ekstenzija je dostupna u Chrome web prodavnici

To je dodatak osnovnih alata za uređivanje PDF-a, od kojih su mnogi besplatni. Istaknuto na Adobe blogu danas, ovo ažuriranje za Acrobat omogućava korisnicima da dodaju komentare, oznake, potpise i vrše druga osnovna uređivanja PDF-ova direktno u prozoru browsera, što naizgled takođe omogućava ove funkcije na Chrome OS-u (iako to nije eksplicitno potvrdio Adobe).

Adobe Acrobat ekstenzija je dostupna u Chrome web prodavnici za Google-ov popularni browser, kao i za odličnu, iako nametljivu alternativu, Microsoft Edge. Novo u ovom ažuriranju je mogućnost da korisnici dodaju komentare, oznake i istaknute stavke u PDF fajlove bez preuzimanja celog programa Acrobat. Polja se takođe mogu koristiti sa nastavkom za unos teksta ili e-potpis. Sve te funkcije dostupne su besplatno, ali za druge je potrebna pretplata na Adobe. Ove funkcije uključuju mogućnost pretvaranja PDF-a u Word dokument direktno iz browsera, pretvaranje web stranice u PDF, kao i prilagođavanje položaja i orijentacije PDF stranica. Potrebna vam je pretplata i za brisanje određenih stranica iz PDF-a.

Pročitajte i:  Google koristi AI da organizuje i prilagodi vaš Chrome  

Značajno je da je izgledalo da je ovo ažuriranje u nekom obliku dostupno oko avgusta ove godine na osnovu stranice za podršku, ali Adobe tek sada prikazuje dodatnu funkcionalnost. Pre ovog ažuriranja, ekstenzija Adobe Acrobat za Chrome mogla je samo da sačuva web stranice u PDF obliku, što browser već može da uradi sa svojim alatima za štampanje.

Izvor: 9to5google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,