BIZIT plus

Još samo dva dana do novog Huawei pametnog telefona

Kompanija Huawei će 21. oktobra u Beču predstaviti novi mobilni telefon. U ovom trenutku je sasvim izvesno o kom se telefonu radi.

PCPress.rs Image

Tako će, nakon velikog broja pametnih uređaja koje je lansirao tokom ove godine, Huawei zaokružiti svoju ponudu novim pametnim telefonom koji će postati dostupan evropskim korisnicima. Svi smo svesni da je telefon praktično osnova digitalnog života modernog čoveka, te je stoga logično da se on pridruži ogromnom broju laptopa, slušalica, pametnih satova, tableta, monitora i drugih uređaja koje je Huawei predstavio tokom 2021. godine.

Brojke koje impresioniraju

Huawei, prema podacima same kompanije, trenutno ima 730 miliona korisnika i povezuje milijardu uređaja širom sveta. Ove brojke potvrđuju uspeh Huawei-ja i poverenje potrošača u ovaj brend. Za to je zaslužna široka lepeza sjajnih uređaja koje redovno izbacuju na tržište u raznim kategorijama – telefoni, pametni satovi, laptopi – kao i činjenica da je reč o jednom od najvećih svetskih provajdera telekomunikacione opreme i tehnološkom lideru.

U poslednjih 10 godina, Huawei je neprestano ulagao u istraživanje i razvoj. Veliki deo godišnjih prihoda je bio usmeren u R&D sektor. Upravo u razvoju pametnih telefona, Huawei je uveo mnoge inovacije, pre svega u oblasti tehnologije i dizajna, a one se vide na današnjim telefonima. Ove godine je Huawei bio tiši u vezi sa predstavljanjem novih pametnih telefona. Ovo će se uskoro promeniti s obzirom da nas ovog meseca očekuje lansiranje novog uređaja.

Pročitajte i:  Ministarstvo rudarstva i energetike najavilo zeleni projekat sigurnih kuća u saradnji sa kompanijom Huawei

Bogatstvo ekosistema

Kao i uvek kada je reč o Huawei uređaju, investicija ne podrazumeva dobijanje samog uređaja i njegovih direktnih mogućnosti. Huawei je puno radio na objedinjavanju svog ekosistema i njegovih mogućnosti kroz Harmony OS2, koji je trenutno aktuelan na pametnim uređajima ovog proizvođača. To podrazumeva telefone, ali i tablete, pametne satove, narukvice, a u ekosistemu su i druge naprave koje se u njega savršeno uklapaju, poput slušalica i drugih uređaja.

PCPress.rs Image

Šta to znači u praksi? Zahvaljujući visokom stepenu povezanosti uređaja, Harmony OS2 pruža maksimalan nivo integracije. Tako možete kombinovati telefon, pametni sat, tablet, monitor, laptop i slično – sve će se lako i brzo integrisati i omogućiće neverovatan nivo kontrole i lakoće upotrebe kao nijedna druga trenutno dostupna platforma. Po ovom pitanju, Harmony OS2 nema konkurenta, a mogućnosti dobijaju pun smisao upravo sa povećanjem broja uređaja povezanih u ekosistem!

O kom telefonu je reč?

Reč je o telefonu Huawei nova serije. U šestoj godini njenog postojanja, najnoviji član će stići u oktobru. Dobar deo karakteristika je poznat – doći će sa višenamenskom kamerom, dopadljivim dizajnom i dužim trajanjem baterije. Drugim rečima, imaće brojne karakteristike koje konkurentski proizvođači donose samo u najvišu kategoriju.

Pročitajte i:  Huawei koristi lukav trik kako bi hard diskovi trošili manje energije 

PCPress.rs Image

Prvi put je Huawei nova serija predstavljena na IFA kongresu u Berlinu 2016. godine. Obuhvatala je telefone Huawei nova i Huawei nova plus. Pozitivni utisci i uspešna prodaja su pokazali da su ovi telefoni odlično osmišljeni, pa su pobrali veliki broj simpatija među korisnicima, naročito model Huawei nova 5T koji je bio veoma popularan u Srbiji i koji je doneo tada vodeći sistem 48MP Quad Al kamera u srednju klasu.

Za samo nekoliko dana, novi Huawei nova telefon će stići na evropsko tržište. Premijera će biti održana 21. oktobra u Berlinu, a očekujte sve relevantne informacije, uključujući i detaljan review na stranicama našeg sajta i časopisa.

Dodatak: Telefon smo već dobili na test, a ovde možete pročitati i naše prve utiske!

Facebook komentari: