BIZIT plus

Adobe dodaje još naprednije AI mogućnosti u Photoshop i Premiere

Adobe je upravo objavio najnovije iteracije Photoshop Elements i Premiere Elements. Ove verzije sa brendom iz 2024. godine sadrže mnoštvo novih funkcija koje pojednostavljuju kreativni proces, a mnoge od njih su potpomognute, čekajte, veštačkom inteligencijom. Osim alata sa veštačkom inteligencijom, postoje i neke druge stvari za uređivače fotografija i video zapisa kojima se korisnici mogu zadiviti.

PCPress.rs Image

Nova Sensei AI platforma

Počnimo sa AI funkcijama, koje sve pokreće Adobe-ova nova Sensei AI platforma. Što se tiče Photoshop-a, postoji nova alatka koja automatski bira objekte i pozadine za uklanjanje, uređivanje ili zamenu. Izgleda da je ovo nijansiraniji pogled na Google-ovu Pixel Magic Eraser tehnologiju.

Kompanija kaže da možete da koristite ovaj alat za zamenu neba, što bi trebalo da bude korisno za one koji žele da standardne fotografije na otvorenom pretvore u vatreni pejzaž pakla. Alati AI vam čak omogućavaju da izgladite kožu subjekta i izvršite niz automatskih pametnih popravki. Pored toga, Photoshop Elements 2024 koristi veštačku inteligenciju za svoje potpuno nove opcije umetničkih efekata, omogućavajući vam da potpuno transformišete slike u nešto što liči na poznato umetničko delo.

Pročitajte i:  Adobe Acrobat dodaje generativnu AI 

Adobe-ov Sensei AI takođe vam omogućava da unapredite JPEG datoteke da biste uklonili artefakte, stvarajući „glatkiji, prirodniji izgled“. Ovo bi trebalo da omogući urednicima veću kontrolu nad ovom vrstom datoteke, jer ona nikada nije bila ničiji prvi izbor kada je u pitanju prilagođavanje slike.
Što se tiče Premiere-a, popularni softverski paket za uređivanje videa sada koristi veštačku inteligenciju za automatsko kreiranje istaknutih kolutova sakupljenih iz otpremljenih snimaka. Kompanija kaže da će ovi klipovi napravljeni od veštačke inteligencije „privući ljude fokusirajući se na pokret, krupne planove i vaše snimke najvišeg kvaliteta“.

Naravno, ovo je pravo ažuriranje Elements-a, tako da postoje sve vrste funkcija koje se ne uklapaju dobro u AI. Photoshop dobija ažurirane unapred podešene boje i tonove, foto kolutove koji se mogu sačuvati kao MP4 ili GIF-ovi, gomilu novih opcija za uređivanje jednim klikom i estetski facelift da sve poveže u jednu celinu. Postoji čak i nešto što se zove vođena uređivanja, koja vas uči kako da radite stvari dok se krećete kroz softver.

Pročitajte i:  Adobe razvija AI alat za generisanje muzike iz tekstualnog opisa

Premiere dobija skup novih audio efekata, kao što je reverb, i brojna ugrađena unapred podešena podešavanja za stvaranje jedinstvene vibracije. Baš kao i Photoshop, postoji vizuelni redizajn koji nudi „svež izgled“ i pristup sličnoj kolekciji vođenih uređivanja zasnovanih na vodičima. Oba softverska paketa su sada dostupna kao solo kupovine ili u paketu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: