BIZIT plus

YouTube planira da zaustavi blokiranje reklama

Reklame su važan izvor prihoda, a ad blocker korisnicima YouTube platforme omogućava da ih zaobiđu. To bi uskoro moglo da se promeni.

PCPress.rs Image

YouTube je započeo akciju protiv ekstenzija za blokiranje reklama, a eksperiment je počeo u junu 2023. godine. Nedavno je zabeleženo da se neki korisnici suočavaju s problemima svaki put kad pokušaju da gledaju neki YouTube video preko internet pregledača s ad blocker-om. U upozorenju piše da blokiranje reklama nije u skladu s pravilima korišćenja.

Korisnici dobijaju dva izbora: da isključe blokiranje reklama ili da se pretplate na YouTube Premium. Sve je više onih koji prijavljuju ovaj slučaj. Neki uspevaju da nastave gledanje videa bez reklama i bez plaćanja premijum naloga, ali je sasvim sigurno da to uskoro neće biti moguće.

PCPress.rs Image

Google je potvrdio da se planira zaustavljanje ad blocker ekstenzija, pa će oni koji se o to budu oglušili biti sprečeni da uživaju u YouTube sadržajima. Premijum nalozi su poskupeli u julu, ali se kompanija nada da će biti više onih koji će birati da plate kako bi zaobišli reklame. Uprkos tome što građani jedva sastavljaju kraj s krajem.

Pročitajte i:  Preskakanje: YouTube ima novu AI opciju

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari: