BIZIT plus

Adobe Firefly ima novi AI alat za još lakši rad

Manje od mesec dana nakon što je predstavio svoj novi paket Firefly generativnih alata za uređivanje veštačke inteligencije, Adobe je u ponedeljak najavio da već radi na nizu nadogradnji kako bi dodatno osnažio svoje korisnike putem Creative Cloud video i audio aplikacija. Dodaci bi trebalo da stignu u Firefly beta program kasnije ove godine.

Adobe Firefly ima novi AI alat za još lakši rad

Firefly beta program nudi nove dodatke

Firefly je skup generativnih AI modela koji mogu i da kreiraju i transformišu audio, video, ilustracije i 3D modele koristeći tekstualne upite na isti način na koji to rade Dall-E i ChatGPT. Funkcije Firefly-a su već dostupne u Adobe-ovom ekosistemu, uključujući Premiere Pro, Illustrator, After Effects i Photoshop, iako će im biti dostupne kroz zatvoreni beta program kasnije ove godine.

Nove funkcije su dizajnirane da pomognu profesionalnim urednicima da smanje svoj rad, poboljšaju nivoe boja, ubacuju slike za čuvanje mesta, dodaju efekte, autonomno preporučuju b-roll za dati projekat — jednostavnim unošenjem svojih ideja u Firefly-ov AI tekstualni prompt i puštajući algoritam da uradi svoje.

Pročitajte i:  Amazon proširuje AI nastup sa širom dostupnošću Q chat bota 

Generativne AI karakteristike će se proširiti i na zvuk, sa mogućnošću umetanja pozadinske muzike i zvučnih efekata opisujući uređivaču šta želi kroz tekst. Očekuje se da će funkcije animiranih fontova koje smo prvi put primetili na prošlomesečnom debitantskom događaju uskoro stići, kao i automatizovana funkcija b-roll koja analizira sadržaj skripte kako bi generisala scenarije i predložila video klipove.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,