BIZIT plus

Meta nastavlja sa otpuštanjem radnika

Otpuštanja će pogoditi radnike zaposlene na tehničkim poslovima.

PCPress.rs Image

Nastavlja se “godina efikasnosti”

Meta započinje otpuštanja koja je najavila u martu. Kompanija je potvrdila da otpušta prvi talas od otprilike 10.000 pogođenih zaposlenih. Prema izveštajima, nova otpuštanja pogodiće radnike koji se bave tehničkim poslovima, kao što su softverski inženjer, AR/VR programeri i dizajneri. Poslovne pozicije (koje se tiču finansija i prava) biće pogođene u maju. Takođe, drugi radnici na tehničkim poslovima mogu biti pogođeni sledećeg meseca.

Šef kompanije Mark Zakerberg izložio je raspored otpuštanja nakon što ih je najavio prošlog meseca. Ova otpuštanja dolaze nakon što je Meta prošle jeseni otpustila 11.000 ljudi. Dva kruga otpuštanja zaposlenih predstavljaju prvo masovno otpuštanje u istoriji Mete. Zakerberg je 2023.godinu okarakterisao kao „godinu efikasnosti“ u kojoj kompanija sužava fokus i teoretski je produktivnija.

Meta se bori sa teškom ekonomijom kao i druge velike tehnološke kompanije koje otpuštaju osoblje. Međutim, takođe se bori da se okrene više ka metaverzumu. Kompanija je nastavila da ulaže milijarde dolara u jedinicu Reality Labs-a koja se bavi razvoje VR slušalica kao i u virtuelnu platformu Horizon Worlds. Međutim, očekuje se da to tek treba da dovede do velikog rasta prihoda. Prihodi od oglasa koji su glavni izvor društvene platforme opali su u 2022.godini.

Pročitajte i:  Threads ulazi u prikazivanje rezultata uživo sportskih događaja, počevši od NBA lige 

Izgledi kompanije za upravo završeni kvartal sugerišu da bi najgori pad mogao da se završi. Rezultati će biti objavljeni sledeće nedelje. Međutim, ne očekuje se da će Reality Labs ostvariti profit. Takođe, možda će proći neko vreme pre nego što se društveni biznis kompanije vrati na stari put i značajno poraste.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: