BIZIT plus

WhatsApp navodno razvija animirane emodžije

Nova funkcija uskoro bi mogla da se pojavi u beta verzijama desktop i mobilnih aplikacija.

PCPress.rs Image

Za sad samo u beta verziji

Korisnici WhatsApp-a uskoro bi mogli da imaju pristup funkciji koja može da osveži i ulepša grupna ćaskanja. Izgleda da Meta razvija animirane emodžije za predstojeću beta verziju aplikacije WhatsApp za desktop računare.

GIF koji je objavila WABetaInfo prikazuje kako izgledaju animirani emodžiji. Prikazan je jedan emodži sa trubom za slavlje i šeširom za zabavu kako skače i kako se okreće. Zatim, kako bude dostupna animirana verzija određenog emotikona, WhatsApp će je deliti umesto statične slike.

Još uvek nije poznato da li ćete moći da isključite animirane emodžije ako i kada WhatsApp uvede tu funkciju široj javnosti. Animirani emodžiji navodno će se naći prvo u beta verzijama mobilnih aplikacija.

Izgleda da WhatsApp koristi Lottie biblioteku za animirane emodžije. Navodno, ovi emotikoni imaju male veličine fajlova i mogu se skalirati bez gubitka kvaliteta slike.

Malo je verovatno da će funkcija animiranih emodžija sama po sebi dovesti do priliva novih korisnika. Međutim, može učiniti da WhatsApp bude prijatniji za korišćenje. Google-ova aplikacija Messages i Apple-ova iMessage godinama podržavaju animirane emodžije, tako da WhatsApp praktično nadoknađuje zaostatke.

Pročitajte i:  Ray-Ban Meta Smart naočare dobijaju video pozive 

Izvor: Engadget

Facebook komentari: