Adobe koristi AI za izoštravanje mutnih video snimaka

Čest problem sa video snimcima je što, usled drmusanja kamere, loših svetlosnih uslova, nekvalitetne optike ili ko zna iz kog drugog razloga, ne budu dovoljno oštri. I dok je fotografije relativno lako izoštriti, problem izoštravanja video snimaka je mnogo kompleksniji. Zato je Adobe u pomoć pozvao AI koji će taj posao obaviti mnogo kvalitetnije.

PCPress.rs Image

Na svojoj Max 2020 konferenciji, kompanija je pokazala eksperimentalnu opciju nazvanu „Sharp Shots“ koju pokreće njihov Sensei AI. Sistem koristi mašinsko učenje za izoštravanje svakog frejma u video snimku. Test snimci koje je Adobe objavio pokazuju znatnu razliku u čistoći i oštrini slike.

Za sada se ne zna da li će ova opcija postati deo nekog budućeg Adobe proizvoda. Do sada je bilo više sličnih najava od strane drugih kompanija, koje su se i završile na najavama. U svakom slučaju, AI će biti jedna od najznačajnijih stvari u budućim Adobe proizvodima. Naime, u Photoshop-u AI će biti zadužen za definisanje „dramatičnijeg“ neba na fotografijama i to je opcija koja će se sigurno pojaviti, čak i ako Sharp Shots nikad ne ugleda svetlost dana u komercijalnom smislu.

Pročitajte i:  Shopify „Magic“ i AI uređivač slika  

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,