ERP 2024

Adobe objavio da će zadržati besplatnu verziju Figma alata

Kupovina Figma platforme za onlajn kolaborativni dizajn neće promeniti njen model cena i jednostavnost korišćenja. Adobe je sredinom septembra najavio da kupuje Figmu za otprilike 20 milijardi dolara u gotovini i akcijama. Korisnici su razumljivo izrazili zabrinutost zbog spajanja, budući da su Adobe-ovi programi prilično skupi.

Adobe objavio da će zadržati besplatnu verziju Figma alata

Adobe paket će pretrpeti određene izmene

Figma će ostati „freemium“ ponuda sa osnovnim nivoom koji je dostupan besplatno. Adobe ne planira povećanje cene i platforma će ostati besplatna za edukaciju. Takođe, Adobe ima planirane promene za platformu, naravno, uključujući integraciju funkcija iz svog softverskog portfelja, kao i biblioteku fontova i slika. Međutim, svako ažuriranje koje Adobe uvede neće biti opstruktivno i neće otežati navigaciju kroz interfejs platforme. Možda je najvažnije za one koji koriste Figmu za saradnju, ona će nastaviti da dozvoljava deljenje datoteka bez dodatnih naknada. Korisnici neće morati da dobiju Creative Cloud pretplatu da bi radili na istom dokumentu.

Adobe paket programa će takođe pretrpeti izmene zbog kupovine. Kompanija planira da usvoji Figma funkcije za saradnju i može da izgradi višekorisničke web platforme za svoje programe. Adobe Express i Acrobat bi takođe mogli da dobiju sopstvene verzije Figmine table i funkcija prezentacije. Obe strane očekuju da će se ugovor zaključiti tokom 2023. godine, kada dobije odobrenje i od regulatora i od akcionara.

Pročitajte i:  Adobe objavio AI brisanje objekata u Premiere Pro alatu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,