Računari i Galaksija

Agile Humans Meetup #48: Agilni pristup kao stanje uma

Ovo nije samo redovan meetup, ovo je proslava četiri godine zajedničkog učenja, prilagođavanja nepredvidivom okruženju i zajedničkog rasta na načine koji su nas učinili pametnijim, boljim i jačim. Bez obzira na neizvesnost današnjeg sveta, održali smo obećanje koje smo vam dali. Već četiri godine, svakog prvog četvrtka u mesecu, dajemo vam priliku da učite od najboljih agilnih stručnjaka. I dalje smo posvećeni održavanju ovog ritma i za ovu godišnjicu pripremili smo nešto izuzetno.

PCPress.rs Image

Kako bismo vam se zahvalili što ste deo naše agilne zajednice, odlučili smo da vam damo posebnu temu i izuzetnog gosta. Joseph Pelrine je Frojd agilnog koučinga, agilni psiholog i neko ko zaista razume ljude i ko u dušu poznaje agilnu metodologiju. Agilni pristup nije samo strategija upravljanja, niti samo poslovni okvir, to je stanje uma. Da biste transformisali svoje poslovanje, prvo morate da transformišete sebe. Joseph Pelrine je neko ko može da nam pomogne da sebe unapredimo i optimizujemo svoju organizaciju u društveno kompleksnim sistemima, tako da je napredak vidljiv u rezultatima našeg poslovanja.

  • Da li ste prepoznali neke obrasce u svom načinu rada?
  • Da li ste Agile Horder?
  • Šta za vas znači Agilni manifest?
  • Postoji li nezdrav Psychological Safety?

Razmislite o ovim pitanjima i pripremite se za otkrivanje veze između psihologije i agilnog koučinga, razumevanje pravog značenja Agilnog manifesta i diskusiju o granicama koncepta psihološke sigurnosti. Naš gost je poznat po svom drugačijem pristupu agilnim temama, i ovom jedinstvenom prilikom razgovaraće sa našom dragom Jasminom Nikolić, te vas očekuje pravi užitak!

U nepredvidivom svetu u kome živimo u većinu stvari ne možete biti potpuno sigurni, ali se možete osloniti na to da ćemo vam svakog meseca donositi najbolje iz agilne kulture. Hvala vam na četiri godine lojalnosti, međusobnog učenja, smeha, razigranosti, izazovnih pitanja, sjajnih zaključaka i posvećenosti. Vidimo se onlajn 4. avgusta od 18:30h. Učešće na meetupu je besplatno.

O govorniku

Tih i uzdržan, istraživač i praktičar, Joseph Pelrine je neko koga poznavaoci smatraju jednim od pionira i vrhunskih stručnjaka za agilne metode. Proveo je više od 25 godina definišući i usavršavajući procese kako bi pomogao nekim od najpoznatijih svetskih kompanija da poboljšaju svoju sposobnost da zadovolje potrebe kupaca. Kao psiholog, njegov fokus na ljude i njegovo iskustvo u primeni vodećih tehnika, od društvene složenosti i psihologije do optimizacije procesa, prevazilaze domen razvoja softvera i protežu se na celu organizaciju. Iako Joseph Pelrine često radi kao konsultant ili privremeni menadžer, on preferira da prenosi svoje znanje u obliku savetovanja pojedinaca i organizacija, često u ulozi CTO/CIO/CDO „šaptača“. Doktorirao je u oblastima psihologije i psiholingvistike u okviru kojih nastavlja da sprovodi istraživanja o novim primenama psihologije na agilne procese.

Zainteresovani se mogu detaljnije informisati na ovom linku.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,