TikTok imenovao novog šefa bezbednosti usred pojačanog nadzora SAD

TikTok je imenovao novog šefa bezbednosti pošto je popularna video aplikacija pod sve većim nadzorom Kongresa i drugih američkih zvaničnika zbog zabrinutosti da bi podaci korisnika mogli da dospeju u Kinu.

PCPress.rs Image

TikTok je imenovao novog šefa bezbednosti Kim Albarela u petak. Glavni zadatak novog šefa bezbednosti je da nadgleda tranziciju dok se Roland Cloutier povlači sa ove pozicije i prelazi na poziciju savetnika koji treba da bude fokusiran na poslovni uticaj programa bezbednosti.

Iz američkog kongresa su stigla pisma na adresu TikToka o pitanjima bezbednosti podataka korisnika iz Amerike. TikTok je zvanično odgovorio da zaposleni u Kini mogu da pristupe informacijama američkih korisnika, ali da se te informacije ne daju na uvid Komunističkoj partiji Kine. TikTok je takođe ukazao da sarađuje sa vladom SAD sa ciljem jačanja bezbednosti u vezi sa korisničkim informacijama. Novi napori uključuju i fizičko skladištenje američkih informacija u centrima podataka na američkom kontinentu koji su u vlasništvu softverskog giganta Oracle Corp.

Izvor: tech.hindustantimes.com

Facebook komentari:
Pročitajte i:  FTC će možda tužiti TikTok zbog odnosa prema privatnosti korisnika
SBB

Tagovi: , , ,