Agile Month: Novembar, mesec agilnog razvoja softvera

Agilni razvoj softvera je poslednjih 10 godina postao osnovni način rada u velikim IT kompanijama kao što su Google i Microsoft. Glavni razlog za njegovu popularnost je velika prednost nad tradicionalnim načinom, koji se pokazao kao neefikasan i skup, bar kada je pravljenje softvera u pitanju.Agile month PC press

Cela „agilna revolucija“ je počela 2001. godina kada se pojavio Agilni manifest, u kome je  navedeno 12 osnovnih principa vezanih za razvoj softvera. Tri osnovna stuba agilnog načina razvoja su transparentnost, prilagodljivost i inspekcija, a pobornici ga još nazivaju i humani razvoj softvera jer pokušava da ukalkuliše i ljudsku prirodu u celu priču.

Jedan od najvećih zagovornika agilnog razvoja softvera je Scrum Allinace, koja u svojoj ponudi ima široku lepezu edukativnih kurseva. Puzzle Software, u saradnji sa ovom renomiranom institucijom , već nekoliko godina organizuje sertifikacione kurseve za sve zainteresovane, a ove godine planiraju u novembru manifestaciju pod nazivom Agile Month.

Tokom Agile Month biće organizovan niz kurseva koji variraju od onih osnovnih kao što je „Introduction to Scrum Framework“, gde polaznici mogu da se informišu o osnovnim pojmovima vezanim za agilni razvoj softvera, preko obuke za Product Owner-a i Scrum Master, pa do naprednih koji su namenjeni osobama koji već primenjuju agilni razvoj u svojim kompanijama.

Pročitajte i:  Infolab LIS

Od ovih kurseva posebno bismo izdvojili Agile Requirements, Planning & Estimating, dvodnevni kurs koji vam daje odgovore na pitanja: kako odrediti prioritet u rešavanju korisničkih zahteva tako da poslovna vrednost bude viša, kako vršiti planiranje i procene vremena potrebnog da se odgovori na zahtev klijenta, te kako definisati poslovne zahteve klijenta na tehničkom nivou, kako bi tim mogao blagovremeno i na najbolji način da im odgovori.

Drugi kurs je Agile Engineering Practices koji se bavi nalaženjem balansa između kvaliteta i produktivnost, te integracijom koda, koji je napravljen tokom sprinta, u softversku celinu. Na ovom kursu ćete naučiti i o pravim procedurama testiranja, kako uraditi „refactoring“ koda, šta je to „tehnical debt“ i tako dalje. Više informacija o „Agile Month“ i samim kursevima možete naći na zvaničnoj prezentaciji koja se nalazi na adresi www.agile-serbia.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,